2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Aşı öncesi doktor kontrolü şart

Çocuk hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Toplu, aşıdan önce bebek ve çocukların sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Toplu, çocuklara belirli dönemlerde yapılması gereken aşılar yapılmadan önce doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirterek, yüksek ateş yada enfeksiyon hastalıkları halinde aşının ertelenmesi gerektiğini söyledi. Toplu, şunları söyledi:

"Aşıdan önce bebek ve çocukların mutlaka sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir. Yüksek ateşli durumlarda ya da enfeksiyon hastalıkları hallerinde aşı ertelenir. Hafif ateş aşıya engel değildir. Aşıdan sonra karşılaşılacak problemlere karşı hazırlıklı olunmalıdır. Bazı durumlar aşı yapılmasına engel oluşturmadığı halde yanlış bilgilerle ertelenmektedir. Aşı programının herhangi bir sebeple aksaması halinde kalınan yerden devam etmek gerekir, baştan başlanmaz. Özellikle ağızdan verilen polio (çocuk felci) aşısının klora karşı dayanıksız olduğunu da hatırlatmak isterim. Aşıdan sonra iki saat kadar klorlanmış şebeke suyu içilmemesi gerekir.iğini sözlerine ekledi."

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 16:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?