1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Aşıda güven sorunu var

TÜRK SAĞLIK-SEN'DEN DOMUZ GRİBİ AŞISI AÇIKLAMASI

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, domuz gribi aşısında güven sorunu olduğunu söyledi.

Domuz gribi aşısında yaşanılan sürecin ortada olduğunu kaydeden Hacı Mehmet Sever, yaşanan ölümlerin ülkemizde domuz gribi aşısı ile ilgili yaşanan tereddütlerin ulaştığı boyutu gösterdiğini savundu.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Sever, "Vatandaşın yüzde 47'sini ikna ederek oy alan bir Başbakanın aşı ile ilgili söylediklerinden sonra aşılama faaliyetlerinde ciddi sıkıntı doğacağı ortadadır. Ülke Başbakanının yaptırmadığı bir aşıyı insanların yaptırmasını beklemek mümkün değildir. Artık domuz gribi aşısında bir güven sorunu olduğu açıktır. Yaşanan bu güven sorunu nedeniyle de sağlık çalışanları ve vatandaşların endişeleri ve tereddütleri vardır. Aşılanmaya ilk başlanan grup olan sağlık çalışanlarımız tedirgindir. Konunun aydınlığa kavuşması için eğer aşı ile ilgili bir sıkıntı varsa bu sıkıntının ne olduğu ve Başbakanın bu konuya niye bu kadar tereddütlü baktığı kamuoyuyla paylaşılmalıdır" dedi.

Sağlık çalışanlarının ve vatandaşın kafasındaki soru işaretleri çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Sever, "Doğru bir bilgilendirme süreci gerçekleştirilmelidir. Aksi taktirde aşılama faaliyetlerinin sonu hüsran olacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak ayrıca hastanelerde, okullarda ve insanların toplu olarak bulunduğu mekanlarda domuz gribi önlemlerinin artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mekanların hijyen açısından yoğun bir biçimde denetime tabi tutulması şarttır. Bu konuda bakanlıklar üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidirler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:12:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 10:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?