1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Aşırı yağış ev yıktı

Adıyaman'da aşırı yağışlar sonucu toprak bir evin mutfak ve banyo kısmı çöktü.

Edinilen bilgiye göre, Yavuzselim Mahallesi'nde Hasan Yıldırım'a ait toprak evin mutfak ve banyo kısmı, aşırı yağışlar sonucu gece geç saatlerde çöktü. Evin üzerinde bulunan güneş enerjisi ve su deposu, çökmeyle birlikte evin içine düştü. Bu sırada oturma odasında bulunan aile fertleri, gürültüyü duyunca deprem olduğunu sanarak dışarı çıktı. Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Hasan Yıldırım, eşi Ayşen Yıldırım ve 4 çocuğu, geceyi komşularında geçirdi. Yıldırım ailesi, sabah toprağın altında kalan mutfak malzemelerini çıkarttı.

Hasan Yıldırım, evin çökmesiyle mutfak malzemesinin kullanılmaz hale geldiğini belirterek, "Tüm mutfak malzemesi gitti. Çamaşır makinesi, buzdolabı hiçbir şey kalmadı. Ağaçlar çürümüştü, enerjinin de ağırlığı üzerine binince yağmurla birlikte çöktü" dedi.

Gözyaşları içinde olayı anlatan Ayşen Yıldırım ise, deprem olduğunu sandıklarını söyleyerek, "Deprem oluyor diyerek dışarı fırladık. Bir de baktık ki evimiz yıkılmış. Çok şükür çocuklarımıza bir şey olmadı. Bundan sonra ne yapacağız bilmiyorum. Ne elde var, ne avuçta var. Evde çalışanımızda yok. Yardım eli uzatılırsa iyi olur" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?