1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Asu Tv uydudan yayına başladı

Adıyaman'ın uydudan dijital yayın yapan ilk ve tek televizyonu ASU TV yayına başladı.

Adıyaman Radyo Televizyon A.Ş (ASU) TV, uydudan yayın yapan ilk ve tek televizyonu oldu.

Adıyaman karasal yayın frekansı bulunan tek televizyonun ardından uydudan yayın yapan yeni bir kanalın açılması Adıyamanlıları sevindirdi. Türksat 3A uydusunda 11746 frekans, yatay polarizasyonu, 27500 sembol oranı üzerinden yayın hayatına başlayan ASU TV yayınına başladı. Adıyaman'ın dış dünyaya açılan penceresi olmayı hedefleyen ASU TV yönetimi ve çalışanları uydudan yayın yapmanın heyecanını yaşıyor.

ASU TV Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Doğan, yeni kanalın Adıyaman'a hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Adıyaman'ın dış dünyaya açılan penceresi olacak olan ASU TV başta Adıyaman olmak üzere bölgemizi en iyi şekilde dünyaya anlatacaktır. Televizyonun tüm çalışanları izleyicilerimize kaliteli, doğru ve tarafsız yayın sunabilmek için var gücüyle çalışacaktır. Adıyaman'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Genel Yayın Koordinatörü Zekeriya Polat, haber ve canlı yayın programlarının ağırlıkta olduğu bir kanal olacaklarını ifade ederek, “ASU TV olarak misyonumuz var. Özellikle son dönemlerde bölgemizle ilgili yansıtılanlar son derece çirkin. Terörle, geri kalmışlıkla anılmak istemiyoruz. Biz bölgenin güzel taraflarının olduğunu, görüş ayrılıkları olsa bile ortak yanlarımız olduğunu, birlik ve beraberlik ile bölgemizin dinamiklerini ve Adıyaman'ın potansiyellerini ortaya çıkartarak dünyaya tanıtma misyonu üstlendik. Dolayısıyla bu misyonun öneminin farkındayız. Bölgenin tanıtımını üstlenmiş, devletimizin bölünmez bütünlüğünü savunan, halkımızın hassasiyetlerini göz önünde bulunduran son derece ılımlı ve yapıcı, yeri geldiği zaman eleştiren ama sürekli doğruları söyleyen bir yayın politikası izleyeceğiz. ASU TV ilk önce Adıyaman'ın daha sonra bölgenin dünyaya açılan penceresidir. Bütün çalışanlarımız Adıyamanlı ve bu kadro ile ulusal nitelikte bir yayın verilecek. Teknik alt yapımız ulusal standartlara uygun bir altyapıdır. Sahip olduğu fiziki konum itibariyle de birçok ulusal TV kanalından çok daha iyi konumdadır. Gücümüze güç katacak olan, teknolojinin son ürünü cihazlarla donatılmış canlı yayın aracımız dünyanın herhangi bir noktasından hizmet verecek. Dünyanın herhangi bir noktasından izleyicimize ulaşabilecek imkanlara sahibiz. 15 gün boyunca ASU TV'nin tanıtım jeneriği ekranlarda dönecek. Ondan sonra ASU TV'nin kurulmasıyla ilgili röportajlar, programlar yerleşecek. Haber ve canlı yayın ağırlıklı bir kanal olacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?