1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Atatürk Barajı kirletilmeyecek!

Adıyaman'ın da içinde bulunduğu 15 il ve ilçede Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak olan atık su arıtma tesisiyle ilgili bilgilendirme toplantısının 7.'si Adıyaman'da gerçekleştirildi.

Adıyaman kent merkezinden Atatürk Barajı’na akan pis sular, projenin hayata geçmesiyle birlikte, Atatürk Barajı'na akmadan arıtma tesislerinde arıtılacak. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 15 il ve ilçeyi kapsayan atık su arıtma tesisiyle ilgili ihaleyi alan konsorsiyum tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Her ay yapılan bilgilendirme toplantısının 7.'si Adıyaman Belediye meclis salonunda düzenlendi. Düzenlenen toplantıda özellikle Adıyaman'a yapılacak olan atık su arıtma tesisinin Türkiye için büyük önem arz eden Atatürk Barajı'nın kirlenmeyeceği vurgulandı. Toplantıya, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, 15 il ve ilçenin belediye temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Ramazan Sodan, Atatürk Barajı'nın çok önemli olduğunu dikkat çekerek, çevreye olan duyarlılığın arttırılması gerektiğini söyledi. Vali Sodan, Sanayinin gelişmesiyle birlikte çevre kirliliğinin arttığına dikkat çekti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Adıyaman'ın tarihi yapısından bahsederek, Atatürk Barajı'nın sadece Adıyaman, Türkiye için değil dünya için önemli olduğunu vurguladı. Büyükaslan, "Büyük bir sorun olan ve Atatürk Barajı'nın kirlenmesine neden olan atık su çok önemli bir proje ile arıtılacak. 15 il ve ilçenin projesiyle birlikte yapılacak olan atık su arıtma tesisinin yapımında bu aşamaya gelinmesinden dolayı çok mutluyuz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu da, Bakanlığın çevre kirliliğiyle ilgili 70 milyon Avro'luk bir yatırıma ihtiyacın olduğunu, bunun 35 milyon Avro’luk kısmının su ile ilgili olduğunu kaydetti.

Kadıoğlu, "Bu yılın sonunda elimizdeki tüm projeleri bitirerek komisyona sunmak ve finansmanını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu projelerin bütün hepsi AB tarafından karşılanmıyor. Maksimum yüzde 70'i AB, diğer kısmı başka yerlerden karşılanacak. Maddi durumu kötü olan belediyelere bakanlık olarak hibe vermeyi düşünüyoruz.Bakanlığımız tarafından hazırlanan bu projede 15 il ve ilçe bulunuyor " şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?