6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ateş fazla geldi

ADIYAMAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI

Adıyaman'da Nevruz kutlamalarına, Demokrasi Parkı içerisinde çeşitli etkinlikler ve atış poligonunda gösterilerle devam edildi.

Adıyaman Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Demokrasi Parkı içinde resmi Nevruz Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından kürsüye gelen Vali Ramazan Sodan, "Bugün Avrasya'da kutlanmakta olan Nevruz, Türk dünyası topluluklarının ezeli bayramıdır. Bu bayram, atalarımızdan kalan, binlerce yıllık geçmişi olan bir mirastır. Milletleri meydana getiren, yaşatan ve devamını sağlayan en önemli unsurlardan birisi kültürdür" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri folklor gösterisi sunarken, Adıyaman Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

Daha sonra Vali Ramazan Sodan tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Yakılan Nevruz ateşinde alevlerin yüksek olması küçük çaplı kazalara yol açtı. Ateş üzerinden atlayan biri öğrenci 2 kişinin saç ve kaşları yandı. Ateşin yüksek olmasının tehlikeli olacağını düşünen yetkililer, hortumla ateşi söndürmeye çalıştılar. Ateşin seviyesi düşünce öğrenciler ve töreni katılanlar ateş üzerinden atlayabildiler.

Demokrasi Parkı'ndaki törenler Stilce Atış Poligonu'nda devam etti. Burada profesyonel atıcılar tüfeklerle gökyüzüne fırlatılan tablaları vurdu. Protokolün yanı sıra atış poligonundaki gösterilere öğrenciler de katıldı. Öğrenciler atışları meraklı gözlerle izlediler.

Tören daha sonra fidan dikimiyle sona erdi.

ADIYAMAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
ADIYAMAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
ADIYAMAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 13:48:01
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 17:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?