1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ateş gösterisi nefesleri kesti

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. bahar şenlikleri kutlamaları kapsamında 'Gece Yolcuları' sahne aldı. Konserde coşan öğrenciler, gösteri gurubunun ateş ve cam üzerindeki tehlikeli gösterilerini nefeslerini tutarak izlediler.

Bahar şenliklerini çeşitli etkinliklerle kutlayan Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, 'Gece Yolcuları' rock müzik gurubunun verdiği konserde coştu. Temponun yükseldiği dakikalarda yerinde duramayan öğrenciler, unutulmaz bir gece yaşadı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Defterdar Şefik Tongal'ın eşleriyle birlikte yer aldığı konsere binlerce öğrenci ve Adıyaman halkı katıldı.

Konsere katılan binlerce öğrenci konser alanı doldurdu. Alana sığmayan bazı öğrenciler konseri sınıfların pencerelerinden ve ağaçların üzerinden izledi. Geceye havai fişekler ve yakılan telefon ışıkları renk katarken, konseri izleyen bazı öğrenciler müzik gurubu tarafından seslendirilen şarkıları cep telefonlarına kaydetti. Konserde sahne alan 'Gece Yolcuları' grubunun birbirinden güzel şarkıları ile coşan öğrenciler, program sonunda sahneye çıkan gösteri ekibinin yaptığı tehlikeli gösterileri adeta nefeslerini tutarak izlediler. Cam üzerinde yürüyen ve yatan gurup üyeleri sırtlarında 100 kilogramlık bir öğrenciyi taşıdı. Ağızlarından ateş alevi püsküren gurup üyeleri, vücutlarında ateş gezdirirken, ağızlarında ateş söndürdüler.

Binlerce öğrencinin katıldığı gecede bahar şenliklerinin bir esprisi olduğunu söyleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, 'Gece Yolcuların' müzik gurubuna çiçek takdim etti. Gündüz,"Bu yıl 3.cüsünü gerçekleştirdiğimiz bahar şenliklerinin bir esprisi var. Oda yıl boyunca bize konuk severlerini gösteren Adıyaman halkı ile gönül gönüle eğlenmek ve iç içe olmaktır. Öğrencilerimizin ve Adıyamanlıların bahar şenliklerinde ev sahipliğini en iyi şekilde göstereceklerine inanıyorum" dedi. 

Üç gün sürecek olan Adıyaman Üniversitesi Bahar Şenlikleri coşkulu ve renkli başladı. Eğitim Fakültesi önündeki Atatürk Büstü'ne bırakılan çelenk ile başlayan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
Etkinliklere, Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün yanı sıra TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bahar şenliği kapsamında ilk olarak bilim şenliğinin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Bilim şenliğini hazırlayan öğrenciler yaptıkları icatları ve sistemleri davetlilere göstererek, nasıl çalıştıklarını anlattılar. Daha sonra halk oyunları gösterileri sunuldu. Kampus alanı içersine kurulan çeşitli sektörlere ait stantların yanı sıra lunapark gezildi.

Bahar Şenlikleri'nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman halkının etkinliklere ilgi göstermesini isteyerek, "Halkımız, Adıyaman üniversitesinin bahar şenlikleri kapsamındaki etkinliklere konuksever olarak katılacaklardır. Biz içinde doğduğumuz yeri her bakımdan değiştirebilme iddiası ile ortaya çıkmış bir kurum olarak çocukları da buraya bekliyoruz. Ama yaşları ve zamanı geldiğinde üniversitemizde okumaya bekliyoruz. Üniversitelerin evrensel temel işlevi bilgiyi yaymaktır. Bahar şenlikleri ile bilgiyi ve kültürü yayacağız. Öğrencilerimiz 3 gün süresince bir yıllık streslerini atacaklar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:28:28
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 13:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?