1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Atık kağıtlar bilgisayar oldu

2007 yılında okullardan toplanan atık kağıtların geri kazanımlarından elde edilen gelirle beş okula bilgisayar alındı.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından okullara bırakılan geri dönüşüm kutularında biriken atık kağıtlardan elde edilen gelirle orman köyleri olan Gürgenli, Dağ Kuyucak, Yeşiltepe, Koçali ve Savran İlköğretim Okulları'na bilgisayar alındı. Vali Halil Işık tarafından köy muhtarları ve öğretmenlere teslim edilen bilgisayarların dağıtım törenine; Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat katıldı.

Bilgisayarları muhtar ve öğretmenlere teslim eden Vali Işık, atık kağıtların değerlendirilmesinin çevre ve sağlık açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Işık, "Okullarda öğrencilerin çevre bilincine sahip olması sağlık açısından da çok önemlidir. Atık kağıtların toplanması, ormanların korunması açısından çok gerekli bir uygulamadır. Ormanlarımızı korumak için Adıyaman'da birçok orman köyüne güneş enerjisi dağıtımı yaptık. Ormanlarımızın korunması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. 1 ton atık kağıt ile 17 adet yetişkin ağaç kesilmekten kurtuluyor. Ormanların korunmasıyla yaşam işlevini sürdürecek, kağıt elde edilmesinde daha az enerji ve su sarf edilecek, çevre daha az kirletilecektir. Yılda 60-80 ton atık kağıt değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar ise okullardaki atık kitapların değerlendirilmesi halinde her yıl 100 bin YTL değerinde atık kağıt toplanabileceğini ve bu parayla her yıl 50 derslik yapılabileceğini kaydetti.


Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da küçük adımların büyük adımların atılmasına neden olacağını, bu kampanyada öğrencilerin sadece ormanları kurtarmadığını, ormanlara olan sevgilerinin de arttığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?