3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Atıl havaalanında denetim!..

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman Havaalanı’nda incelemelerde bulundu. Vali Tan, ilk kez gördüğü havaalanını çok beğendiğini belirtti.

1998 yılında açılan Adıyaman Havaalanı, yeterli yolcu olmadığı dolayısıyla uçuşlara 2001 yılında kapanmıştı.

3 yıldır atıl durumda bekleyen Adıyaman Havaalanı’nda incelemelerde bulunan Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman Hava Meydanı Müdürü Celal Güler’den bilgi aldı ve havaalanında incelemelerde bulundu. Havaalanını ilk kez gezen Adıyaman Valisi Hikmet Tan, havaalanının modern olduğunu söyledi. Türk Hava Yolları ve özel havayolu şirketleri ile bir dizi görüşmeler yapacağını belirten Vali Tan, "5084 sayılı Teşvik Yasası’nın çıkmasından sonra, Adıyaman’da birçok yabancı sanayici ve işadamı yatırım yaptı. Teşvik Yasası, Adıyaman’da yaşanan yatırım hareketliliğine ivme kazandırmak için havaalanının uçak seferlerine açılması çok önemli. Çeşitli illerden gelen işadamlarının yatırımlarını takip edebilmek için Adıyaman’a geliş-gidişlerini kolaylaştırmak gerekiyor" dedi.

İşadamları ve sanayicilerin yanı sıra yaz aylarında turistlerin de geldiğini kaydeden Vali Tan, "Adıyaman Havaalanı’nın yeniden açılması için gerekli çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:21:24
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?