1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Atletizm takımı belli oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yürütülen 'Atletizm Geliştirme Projesi' kapsamında yapılacak bölge yarışmasına katılacak atletizm takımı belli oldu.

Adıyaman merkez ve ilçelerinde yapılan elemeler sonrasında dereceye giren sporcular, bu kez il atletizm takımına girebilmek için ter döktü. Adıyaman Atatürk Stadı’nda yapılan atletizm yarışlarında minik sporcular kıyasıya yarışırken, aileleri çocuklarına tribünlerden destek verdi. Yapılan elemeler sonrasında il takımına seçilebilmek için belirli aşamalardan geçen bazı sporcular final turunu güçlükle bitirdi.

Yarışlarda ilk 6'ya giren sporcular takıma girebildikleri için mutlu olduklarını söylediler. 1997-1998 doğumlu erkek ve bayanların 1500, 1995-1996 doğumlu erkek ve bayanların ise 2000 metre koştuğu final koşusu sonucunda oluşan atletizm takımının Türkiye şampiyonası için 7. grupta Bingöl ve Elazığ'da yapılacak olan grup elemelerine katılmaya hak kazandıkları açıklandı.

Atletizm yarışlarına ailelerin katılımının yüksek olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, eskiden futbol dışında seyircisi olan sporun bulunmadığı şimdi ise her sporun kendine bağlı seyircisinin olduğunu söyledi.
Adıyaman Atletizm Takımı 7. grubun ilk etabında, Bingöl, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır ve Tunceli gibi kentlerin atletizm takımları ile yarışacak.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader karaöz IP: 88.234.88.xxx Tarih : 5.04.2009 19:27:23

bence bu atletızm takımında olanlar buyunce cok ıyı bır gelecek olacaklarını zannedıyorum