1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

ATSO gerildi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) ilk meclis toplantısında konuşmalarla gerilen ortamı, diğer konuşmacılar kürsüde birlik ve beraberlik mesajları vererek yumuşattı.

Göreve yeni gelen Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Odanın toplantı salonunda Meclis Başkanı Hüseyin Özbek başkanlığında gerçekleşen toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Meclis toplantı günlerinin belirlenmesi, Ocak ayı hesaplarının ibrazı ve hesapları inceleme komisyonu üyelerinin seçiminin ardından konuşmalara geçildi.
Yeni seçilen yönetime muhalif gurupta bulunan Meclis üyesi Zeki Dişkaya, yapılan seçimlerin demokratik yapılmadığı gerekçesiyle, yeni yönetimle hiçbir şekilde beraber olmayacağını, hazirun çetvelini imzalayacağını fakat gelir, gider ve karar defterlerini imzalamayacağını kaydetti.

Zeki Dişkaya'nın konuşmalarının ardından gerilen ortamı yumuşatmak için kürsüye çıkan konuşmacılar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. ATSO Eski Başkanı Zafer Ersoy, seçimler sonrasında bir takım problemlerin yaşanabileceğini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Meclis üyesi İsmet Açıkgöz ise, seçilen meclis üyelerinin kalbur üstü kişilerden oluştuğunu ve bu meclisin güzel işlere imza atacağını vurguladı.
Kürsüye son olarak gelen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ise, ATSO seçimlerinin Adıyaman'a yakışır bir şekilde yapıldığı belirterek, "Bayram havası içerisinde seçim sürecini yaşadığımıza inanıyorum. Sonuçta bir seçime gidiyoruz ve kulislerin olması doğal şeylerdir. Asıl olan bugün gururlandığımız bu tablonun oluşmasıdır. Hayırlı hizmetlere imza atacağız. Bu önümüzdeki dört yıl Adıyaman bizden çok şey bekliyor. Bizde bu milletin beklentisine hep birlikte, 46 meclis üyesiyle varolan beklentiye cevap vermek zorundayız. Sanayinin lokomotifi olan ATSO'nun meclis üyeleri birlik ve beraberlik yapmak zorundadır. Bu saatten sonra geride kalan sayfaları kapatmalıyız. Ben şahsen kapattım. Mutlak suretle geçmişe çizgi çekmeliyiz. Ekonomik krizden çıkmanın tek çaresi birlikte olmaktır. Eğer birlikte olmazsak sanayi ile ilgilenen kişilere yanlış yapmış oluruz. Basın mensuplarının da her zaman gözü bizde olsun. Yanlışımız varsa bizi ikaz edecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?