1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

ATSO toplantısında gerilim

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Nisan ayı meclis toplantısında 'Spastik Çocuk' gerginliği yaşandı.

Şubat ve Mart aylarına ait kati raporların ve çeşitli görevlendirmelerin görüşüldüğü toplantı gergin ortamda geçti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olan ve seçimi kaybeden Hacı Güçlü'nün konuşmasında 'Spastik Çocuk' kelimesi ve yönetimin güven oyuna tabi tutulması yönündeki eleştirileri meclisin gerilmesine neden oldu. Şubat ayı kati mizanı ve ekleri ile hesaplarının incelenmesi maddesinde söz alan Meclis üyesi Hacı Güçlü, ATSO'nun ehil kişilerin elinde olmadığını belirterek, seçimlerde çocuğun spastik doğduğunu kaydetti.
Hacı Güçlü, ATSO'nun operasyon geçirmesi ve bunun ihtisas görmüş kişilerin elinden olması gerektiğini belirterek, "Maalesef ihtisas görmemiş kişilerin elinde olduğu müddetçe bu operasyon başarılı olamaz. Seçimlerde çocuk spastik doğmuştur. Bu durum içersindeki odanın yanlışlarının biran önce düzeltilmesini, bu yanlışların devam ettiği müddetçe de ben ve arkadaşlarımız bu durumun karşısında yer alacağımızı, bütçeyi ret edeceğimizi ve bu durumla ilgili olarak da Ticaret ve Sanayi Odasıyla ilgili hiçbir faaliyette bulunmayacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
Güçlü, yönetimin güven oylamasına tabi tutulması gerektiğini kaydederek, "Akla uygun olarak ben önümüzdeki toplantıda meclis başkanımıza bir önerge vermek koşuluyla, önümüzdeki toplantıda güven oyu talep ediyorum. Güven oyu alındıktan sonra 46 kişi gecemizi gündüzümüze katar yönetime destek veririz. Eğer güven oyu alınmazsa da bu başkan ve yönetimin istifa etmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Meclis Üyesi Zeki Dişkaya da Hacı Güçlü'ye destek vererek, "Biz Ticaret ve Sanayi Odası'nın yara almasından dolayı Adıyaman'ın zarar göreceğine inanıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odasının iç çekişmeden uzaklaşması gerektiğini dile getiriyoruz. Fakat seçim şekli ve süreci bakımından ilgisi ve alakası olmayan kişilerin odanın yapılanmasında yer almasından dolayı rahatsızlığımızı ifade ettik. Önümüze gelecek her şeye ret diyeceğiz. Doğru yapılandığına inanmadığım bir yapının içerisinde yer almayacağım. Bu sıkıntıların bitmesi için dedikoduların bitmesi lazım. Bunun için güven oylaması yapılması gerekiyor. Eğer salt çoğunluğu bu yönetim alırsa, o dakikadan itibaren oraya muhalefet eden ilin hainidir" diye konuştu.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, yönetime muhalefet eden kişilerin bilinçsiz bir şekilde muhalefet ettiklerini ve kendilerinin iki aylık görev süreleri boyunca güzel hizmetler yaptığını vurguladı. Uslu, Hacı Güçlü'nün konuşmasını seviyesiz olarak değerlendirerek, "Bir konuşmacı arkadaşımız çok talihsiz bir konuşma yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası'nın ehil olmayan insanlara verildiğini söyledi. Bu kadar seviyesi düşük, bu kadar izahla bağdaşmayan bir konuşmayı ben hiçbir sanayiciye yakıştıramıyorum. Yine bir cümlesinde 'Çocuk spastik doğdu' dedi. 'Oda, spastik oldu' dedi. Ben tam tersini söylüyorum, nur topu gibi bir çocuğu oldu odamızın. Beni bu meclis seçti, istifa etmem gerekmiyor. Ben milletin iradesiyle bu göreve geldim. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız seçim sonuçuyla geldik" dedi.

Uslu, "Adıyaman bu dönem odamızdan güzel hizmetler bekliyor. Bizi eleştiren arkadaşlar bizden Adıyaman'ı büyük şehir yapmamızı mı bekliyorlar? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?