1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Av yasağı yarın başlıyor

Adıyaman'da 2009 yılı su ürünleri avlanma yasağı yarın itibari ile başlıyor.

Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yasak 1 Temmuz 2009 tarihine kadar sürecek. Su ürünlerini verimli bir şekilde arttırmak amacıyla getirilen yasak öncesinde vatandaşlar balıkçı pazarına akın etti.

Av yasağına uymayan vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacağını söyleyen Tarım İl Müdürü Erdal Özer, "Adıyaman'da her yıl balıkların ve diğer su ürünlerinin üreme dönemlerinde iç sularımız olan baraj, göl, gölet ve akarsularımızda su ürünlerinin avcılığı yasaklanmaktadır. Bu yılda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su ürünleri Yönetmeliği ve Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/1 numaralı ticari amaçlı ve 2/2 numaralı sportif amaçlı tebliğler çerçevesinde ilimizde 01 Nisan-01 Temmuz tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağı uygulanacaktır. Bu dönemde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur. Ayrıca teknelerde, gemilerde ve istihsal yerlerinde atık vaziyette her türlü av malzemeleri, teçhizat, alet, edevat ve yemlerle takımlarının bulundurulması yasaktır" dedi.
Özer, av yasağından önce avlanan ve stoklanan balıkların, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışının, naklinin, pazarlamasının ve işlenmesinin gerektiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?