6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Aydın'dan yargıya sert çıkış

MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN YARGIYA SERT ÇIKIŞ

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Türkiye'de güçler ayrılığının olmadığını; bunun aksine güçler birliğinin olduğunu belirterek, "Tüm güçler yargıda birleşiyor" dedi.

Partisinin Mart ayı genişletilmiş danışma kurulunda konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, milletvekili seçildikten sonra halkın üstünde güçlerin olduğunu öğrendiklerini söyledi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavas'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Mehmet Erdoğan, Şevket Gürsoy'un yanı sıra, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, ilçe ve belde belediye başkanları, ilgi genel meclis üyeleri ve çok

sayıda partili katıldı. Toplantının divan üyeliğini İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Gençlik Kolları Başkanı Engin Toklu ve parti üyesi Mahmut Nedim Özdoğan yaptı.

Danışma kurulunun açılış konuşmasını İl Başkanı yaşar Güleş Yaptı. Yaşar Güleş, kendi iktidarlarının dur durak bilmeden hizmet yarışına devam ettiğini kaydederek, eğitim, sağlık, konut, standartları yükseltilmiş yollarda çok önemli işlere imza atıldığını, Köydes, Beldes ve Sodes'le hizmeti çabuklaştırdıklarını söyledi. Güleş, Adıyaman üniversitesinin hızlı gelişimini iktidarları sayesinde yükselen bir ivme ile devam ettirdiğinin altını çizdi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, belediye olarak yapılan hizmetlerden Havşeri İçme suyu projesi, atık su arıtma tesisi, katı atık depolama tesisi, Tekel işletme müdürlüğüne ait yerin durumu ve sosyal konutlarla ilgili çalışmaları dile getirdi.

Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, yargıya sert çıkış yaptı. Türkiye'nin Anayasa değişikliğine acil olarak ihtiyacı olduğunu sözlerinde vurgulayan Aydın, Anayasa'da ki güçler ayrılığı prensibinin ihlal edildiğinin altını çizdi.

Aydın, "Anayasamızda yasama, yürütme ve yargının görevi bellidir. Yasama millet adına meclistir. Yürütme onun içinden çıkan hükümettir. Yargı ise sözüm ona bağımsız yargıdır. Yasama için millet bizi seçti ve meclise gönderdi. Bizde meclise gittik. Biz ne bilelim, halkın üstünde başka güçler varmış. Onu da orda öğrendik. 367 maddesini hepiniz hatırlarsınız. Bırakın onu AK Partiyle birlikte toplam 411 milletvekili oy verdi, ne oldu? Anayasa Mahkemesi yasamayı kelepçeledi. Anayasa Mahkemesi dedi ki,

'Milletin sana tanıdığı yetkilerden ziyade benim sana tanıdığım yetkiler ölçüsünde bir daire çizdim, bu dairenin dışına taşmayacaksın. Eğer taşarsan gönderiz o kanunları" diyor. Peki gelelim yürütmeye. Yürütme hükümettir. Hükümetin bütün çıkardığı bütün tasarrufları yargı denetimine tabidir. Bunu kabul ediyoruz ama bağımsız, tarafsız yargı olmalıdır. Bütün yargı organları Türk milleti adına karar verir ama Türk milletine rağmen zaman zaman kararlar çıkıyor. İşte Danıştay'ın vermiş olduğu kararlar ortadadır.

Danıştay yürütmeyi, Anayasa Mahkemesi de yasamayı kıskaca almış. Dolayısıyla tek güç kaldı yargı. Güçler ayrılı değil güçler birliği ortaya çıkmış oldu. Tüm güçler yargıda birleşti. Yargı bununla da yetinmedi, müdahale edecek bir alanı kalmadı en son yargı kendine müdahale etti. HSYK üstüne vazife olmayan yargıya kendisi müdahale etti. Özel yetkili bir savcı görevini yaparken, acaba bir şey mi oldu, birilerine mi dokundu? O savcıyı görevden aldı. HSYK idari bir kurum olmasına rağmen yargıya müdahale etti"

dedi.

Toplantı sonunda Erzurum Milletvekili İbrahim Kavas'da 'Demokratik Açılım'ın barış ve kardeşlik getireceğini belirterek, "Hepimizi birlikte Türkiye'yiz; sloganıyla 72 milyon milleti kardeş yapmak için yola çıktık. Bu projeye karşı çıkanlar bu ortamdan rant elde edenlerdir. AK Parti program dahilin de ilerliyor. Tek vatan, tek millet ve tek millet olma bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda taviz vermedik, vermeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonunda siyaset akademisine katılan katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN YARGIYA SERT ÇIKIŞ
MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN YARGIYA SERT ÇIKIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 17:28:02
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 22:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?