1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Baba vasiyetini yerine getirdiler

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde vefat eden Hacı Mahmut Akbulut'un vasiyetini çocukları yerine getirdi. Babalarının vasiyeti üzerine Hacı Ömer ve Hacı Osman Akbulut kardeşler, Girne mahallesi Fatih Cami bahçesinde taziye evi yaptırdı.

Taziye evinin açılışı Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Müftü Vekili Bilal Topuz, AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, daire müdürleri, Fatih Camii imamı Sırrı Çelebi ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile törenle yapıldı. Akbulut kardeşler, babalarının vasiyetini yerine getirebilmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Açılışta konuşan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, taziye evi geleneğinin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlara özgü olduğunu belirterek,"Kahta gün geçtikçe büyüyen kozmopolit bir ilçe haline gelmiştir. Kahta Türkiye'nin her yerinden göç etmiş vatandaşlarımız yaşamakta. Bu nedenle taziye evi Kahta'da bir ihtiyaçtı. Hayırsever hemşehrimiz merhum Hacı Mahmut Akbulut'un hayratına yaptırılarak tefriş edilen bu taziye evi hayırlara vesile olacak bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacı karşılayan hayırsever vatandaşlarıma şükranlarımı sunarım" dedi.

Taziye evinin vatandaşlara açık olacağına dikkat çeken Merhum Hacı Mahmut Akbulut'un oğulları Osman ve Ömer Akbulut kardeşler, "Bizler Akbulut ailesi olarak her zaman olduğu gibi acılı gününde de vatandaşımızın yanında olmaya çalışacağız. Taziye evinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, camii imamına başvurabilirler. Talep doğrultusunda taziye evi açılarak taziye kabul eden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak" diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?