6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Babaannesi için okumak istiyor

BABAANNESİ İÇİN OKUMAK İSTİYOR

Adıyaman'da, dünyaya geldiği günden beri sıkıntılar içerisinde büyüyen ve yaşam öyküsü yürekleri burkan genç, 'okumak' için kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

1988 yılında dünyaya gelen Gökhan Güler, 6 aylıkken annesi ve babasının şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrıldığına, 6 yaşında yaşanan bombalı saldırıda dedesini kaybettiğine şahit oldu. Babaannesinin yanında 3 aylık yaşlılık maaşı ile büyüyen, ilk ve ortaöğretimi bu maaştan arta kalan paralarla bitiren genç, üniversite okuyacak parayı biriktirmek için çalıştığını fakat zaman zaman dolandırıldığını bazen de kandırıldığını söyledi. Fidan ve Mehmet Güler çiftinin 5 çocuğundan biri olan Gökhan Güler, annesi ve babasının ayrılmasının ardından 4 kardeşinin yetiştirme yurduna verildiğini, kendisinin ise küçük olduğu gerekçesiyle babaannesi tarafından sahiplenildiğini anlattı.

Babaannesinin emeklerini boşa çıkarmamak için okumaya çalışan, kazandığı üniversiteyi maddi imkansızlıklar nedeniyle bırakan Gökhan Güler, soyadı gibi gülmek istiyor. Okumak istiyorum derken adeta feryat eden genç, yaşam öyküsünü şöyle anlattı:

"Babam, anneme daima şiddet uyguluyordu. Ben 6 aylıkken anne ve babam şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrıldı. 5 kardeş ortada kaldık. Sonra anne ve babam bizi yetiştirme yurduna verdi fakat ben 6 aylık olduğum için babaannem beni vermek istememiş ve yanına almış. Bana 6 yaşıma kadar Bağdere köyünde ikamet eden babaannem ve dedem baktı. 1994 yılında 6 yaşımdayken dedem Mehmet Sait Güler, halk otobüsünün içine konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Dedemin hayatını kaybetmesinin ardından bana babaannem hem annelik hem de babalık etti. 3 aylık yaşlılık maaşı alan babaannemin elektrik ve su faturasını ödeyip geri kalan parayı benim okumam için harcadığını bilirim. 4 kardeşim yurt çocuğu olduğu için iş buldu, ben okuyamadığım için iş-güç sahibi olamadım."

 

"SOKAKLARDA YATTIĞIMI HERKES BİLİYORDU FAKAT KİMSE BENİ EVİNE ALMADI"

Okumak için çalışmak gerektiğini düşünerek Antalya'ya giden ve burada bir otelde iş başı yapan fakat kandırılarak maaş alamayan Gökhan Güler, başka bir otelde iş başı yaptı. Burada 1-2 ay çalışan ve çalışırken de iş ararken yaptığı gibi sokaklarda, parklarda ve banklarda yatan genç, okumak için çok didindiğini fakat her zaman kandırıldığını söyledi.

Antalya'dan sonra çalışmak için Şanlıurfa'ya buradan da İstanbul'a giden genç, burada bir restoranda çalışırken, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlandığını ve sonunda bilgisayar programcılığını kazandığı belirtti. Okurken aynı zamanda okuduğu üniversitenin kantininde aylık 550 TL maaşla çalışan genç, okulun rutubetli deposunda soğukta kaldığını, bunun için zaman zaman hastalandığını vurgularken, İstanbul'da kendisine 500-600 metre uzaklıkta laborantlık yapan ablasının bile yardım eli uzatmadığını ve imkansızlıklar nedeniyle okulu bıraktığını sözlerine ekledi.

 

"BABAANNEM ARTIK BAKIMA MUHTAÇ, BANA BAKAMAYACAĞINI SÖYLÜYOR"

Babaannesinin de bakıma muhtaç hale geldiğini söyleyen Güler, "Babaannem yaşlandığı için bana bakamayacağını söylüyor. Babamı zaten hiç görmüyorum, kendisi evlendi. Ara sıra annemin yanına gidip, kalıyorum. Annemde psikolojik sorunlar yaşıyor. Ağabeylerim yetiştirme yurdundan 18 yaşını doldurduktan sonra ayrıldı. Kimisi şimdi çalışıyor, kimisi evli. Bir ağabeyim de annemin maaş kartını alarak, keyfi harcamalar yapıyor. Bu para ile oyunlar oynuyor" dedi.

 

"KENDİM İÇİN DEĞİLSE BİLE BABAANNEMİ İÇİN OKUMALIYIM"

Babaannesinin emeğini inkar edemeyeceğini ve bu hakkı bir nebze olsun ödeyebilmek için okumak istediğinin altını çizen Güler, "Anne ve babamın durumunun iyi olmasına rağmen bana herhangi bir destekleri yok. Maddi anlamda kimseden bir destekte almıyorum. Babaannem beni yaşlılık maaşı ile okutmaya çalıştı. Liseden bu şekilde mezun oldum fakat üniversiteyi okuyamadım. Ben kendim için değilse bile benim okumamı isteyen ve bunun için varını yoğunu ortaya koyan babaannem için okumam lazım. Okumak istiyorum fakat olmayan imkanları zorluyorum. Bu konuda bana yapılacak herhangi bir yardım veya destek ile üniversite kazanıp bitireceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

BABAANNESİ İÇİN OKUMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 16:36:05
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 19:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?