1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bahar Şenliği'nde kolbastı şov

Adıyaman Üniversitesi 3. Bahar Şenlikleri kapsamında Moğollar grubu sahne alırken, konserin ardından dağılan öğrenciler üniversite bahçesinde açılan statlar önünde kolbastı oynadı.

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Bahar Şenlikleri çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında bahar şenliklerinin ikinci gecesinde 'Moğollar' müzik grubu sahne aldı. Beğenilen türkü ve rock müziklerle öğrencilere unutulmaz bir gece yaşatan 'Moğollar' müzik grubuna zaman zaman konseri izleyenler de eşlik etti. Unutulmaz bir gece geçiren üniversite öğrencileri yıl boyunca yaşadıkları stresleri üzerlerinden attıklarını dile getirdi.

Binlerce öğrencinin ve Adıyaman halkının katılımıyla gerçekleşen konserde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık ve Defterdar Şefik Tongal eşleriyle birlikte yer aldı. Geceye havai fişek gösterileri renk katarken, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, 'Moğollar' müzik grubunu temsilen müzik ve ses sanatçısı Cahit Berkay'a çiçek takdim etti. Konser sonrası alandan ayrılan öğrenciler, üniversite bahçesinde açılan statlarda çalınan Trabzon yöresine ait kolbastı oyunuyla coştu.

İlginin büyük olduğu kolbastı oyununu onlarca kişi oynarken, yüzlerce kişi izledi. Eşleriyle birlikte kolbastı oynamayı deneyen bazı çiftler, yer darlığı ve kalabalık nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bahar şenliklerini öğrenciler ve Adıyaman halkı için yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Gündüz, şenliğin bayram havasında kutlanmaya çalışıldığını söyledi. Konserde bazı siyasi işaretler yapan öğrencilere değinen Rektör Gündüz, hiçbir öğrencisini diğerinden ayrılmadığını bütün öğrencileri kendi çocuğu gibi gördüğünü ve sevdiğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 13:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?