1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bahar şenlikleri başladı

Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi, 3. Bahar Şenlikleri çeşitli sanat etkinlikleri ile başladı.

Güzel Sanatlar Lisesi okul bahçesinde başlayan 3. Bahar Şenliklerinde öğrenciler çeşitli etkinlikler düzenledi. Güzel Sanatlar Lisesi 3. Bahar Şenliklerinin açılışına Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

3. bahar şenliklerinin ilk gününde 5 ilköğretim okulu, Güzel Sanatlar Lisesi tarafından etkinliklere davet edildi. 3 gün sürecek olan Bahar Şenliklerinde öğrenciler çeşitli resim ve müzik dinletileri sahneleyecek.

Şenlikler kapsamında konuşan Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Zeynal Çakmakçı, sanat okulu olarak çok güzel kademe kaydettiklerini belirtti. Eğitimde kaliteyi arttırmak ve başarıyı sağlamak için performans sarf ettiklerini belirten Çakmakçı, bu çalışmalarla birlikte her yıl mezun olan 10 öğrenciden 7'sini üniversiteye yerleştirdiklerine dikkat çekerek, "Okulumuz yurt içinde ve dışında yaptığı çalışmalarla Adıyaman'ı en güzel şekilde temsil etmiştir. Öğrencilerimizin sanatsal alanda yaptığı çalışmalar, bizi çok mutlu etmiştir" dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi okul bahçesinde düzenlenen 3. Bahar Şenliklerinde okul öncesi eğitime dikkat çeken Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz de, okul öncesi eğitimin öğrenciler için önem taşıdığını ifade ederek, "Okul öncesi eğitim öğrenciler için çok önemlidir. Dünya genelinde okul öncesi eğitime önem verilir ve bu yönde çalışmalar yapılırken, Türkiye'de bu ortalama yüzde 30'dur. Okul öncesi eğitimlerin yanı sıra Meslek Liselerine çok önemli öncelikler verilmişken, düz liselere yığılmalar oluyor. Meslek Lisesi öğrencilerinin düz lisesi öğrencilerinden avantajlı olduklarını belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan şenliklerde, Adıyaman genelinde yapılan resim yarışmasına girenlere ödülleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?