7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Bahçe sahipleri çileden çıktı

YOL ÇALIŞMALARI BAHÇE SAHİPLERİNİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Adıyaman'da ki bölünmüş yol çalışmalarının yapıldığı bölgedeki meyve bahçelerinden mahsul alınamıyor.

Kahta-Gölbaşı ilçeleri arasında üç yıldan beri süren bölünmüş yol çalışmaları sürücüler kadar arazi sahiplerini de çileden çıkardı. Üç yıldan beri süren ve yılan hikayesine dönen bölünmüş yol çalışmasının zamanında bitirilmemesine vatandaşların tepkisi yükseliyor.

Sürücülerin eylem yaptığı bölünmüş yol çalışmalarında bu kez de çiftçiler çalışmaların uzamasına tepki gösterdi. Yol kenarında meyve bahçeleri bulunan vatandaşlar, mahsul alamadıklarını ve bahçelerin kurumaya başladığını ifade ettiler.

Yol kenarında bulunan meyve bahçelerindeki meyvelerin toz-toprak nedeniyle yetişmediğini ifade eden bahçe sahipleri, çalışmaların biran önce bitirilmemesi halinde geçim sıkıntısının hat safhaya ulaşacağını belirttiler.

Yol kenarında bahçesi bulunan Tekin Doğan isimli vatandaş, kendisinin yol kenarında fıstık bahçesinin ve bağının bulunduğunu belirterek, "Bu yıl mahsul kaldırmayacağız. Üzümler yoldaki çalışmalardan kaynaklanan toz nedeniyle neredeyse görünmüyor. Fıstıklar da aynı şekilde. Fıstığı yıkayabilirim ama üzümü yıkama imkanım yok. Ailemin geçimini bu bahçelerden sağlıyorum. Bu bahçeler olmaz ise geçim sıkıntısı çekerim. Üç yıldan beri sürdürülen çalışmalar bitmedi. Yetkililerin bir an önce bu çalışmaları tamamlamasını bekliyoruz. Siyasilerin yetersizliğinden bu yoldaki çalışmalar bu kadar uzadığını düşünüyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan son Adıyaman ziyaretinde yol çalışmalarının bu yılsonuna kadar bitirileceği sözünü vermişti.

YOL ÇALIŞMALARI BAHÇE SAHİPLERİNİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 10:06:00
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 14:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?