6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bakan Çelik'ten ılımlı olma çağrısı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şehit cenazelerinin herkesin yüreğini dağladığını ancak protesto gösterilerinde itidalli olmak gerektiğini bildirdi.

Avrupa Birliği Temel Eğitimi Destekleme Projesi (TEDEP) kapsamında 16 ilde yaptırılan 153 ilköğretim okulunun toplu açılış töreni için özel uçakla Adıyaman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçisi Març Pierini'yle birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Avrupa Birliği destekleriyle 16 ilde yapılan 153 okulun toplam maliyetinin 76 milyon euro olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde önemli adımlar attıklarını belirtti. AB delegasyonuyla yapılan çalışmalar sayesinde eğitimde ciddi gelişmeler sağlandığını vurgulayan Bakan Çelik, bundan sonraki süreçte de AB'yle ortak çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Türkiye'de eğitimin sadece fiziksel değil bütün alanlarda gelişmesi için çalıştıklarını ifade eden Çelik, "Bu konuda AB'nin tecrübe ve birikimlerinden faydalanıyoruz. AB delegasyonu tarafından açıklanan ilerleme raporlarında eğitimdeki gelişmeler büyük dikkat çekiyor. Bu gelişmelerden takdirle söz ediliyor. Biz tabii bu gelişmeleri AB'li dostların hoşuna gitsin diye yapmıyoruz. Görevimiz olduğu için, bu ülke için, gerektiği için yapıyoruz" diye konuştu. Çelik, AB'nin eğitim konusundaki bilgi birikimi, tecrübesi ve finansmanından yararlanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Adıyaman Havaalanı VİP salonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, terörü protesto yürüyüşlerine öğrenci ve öğretmenlerin katılmasını yasaklayan bir genelge yayımladığını açıkladı. Türkiye'de yaşanan terör olaylarının ve şehit cenazelerinin herkesi üzdüğünü ifade eden Bakan Çelik, "Okulların açık olduğu saatlerde öğrenci ve öğretmenlerin protesto gösterilerine katılmasını yasakladım. Hepimiz teröre tepki göstereceğiz elbette. Şehit cenazeleri yüreğimizi yakıyor. Yüreğimize birer kor düşürüyor. Bu konuda herkesin düşüncesi aynı" dedi.

TEDEP kapsamında 16 ilde yaptırılan 153 okuldan 12'sine Dağlıca'da şehit edilen askerlerin isimlerini verdiklerini vurgulayan Bakan Çelik, bu konuda Türkiye'de herkesin milli hassasiyet taşıdığını söyledi. Okulları tatil edip küçük yavruları bu tip meselelerin içine sokarak bir sonuç alınamayacağını vurgulayan Bakan Çelik, "Aksine terör örgütünün istediği kaos ve kargaşayı oluşturarak onların ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi lazım. Türk milleti teröre gereken tepkiyi gösterecektir ancak iç barışı tehdit edecek boyutlara vardırmamak şartıyla. Bu konuda itidali korumak zorundayız" diye konuştu.

İlköğretimi bitiren bütün çocukların ortaöğretime devam etmesini sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Bakan Çelik şunları söyledi: "Hükümet programında 2012 yılında orta öğretimde okullaşmayı yüzde 90'a ulaştırmayı planlıyoruz. Köyde, mezrada oturan çocukların merkezlerdeki okullara devam etmesini sağlamak amacıyla her ilçede bir kız ve erkek yurdu yapma planımız var."

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde TEDEP kapsamında yaptırılan ve şehit asker Abdurrahman Doğan'ın isminin verildiği okulun açılışından sonra Ankara'ya döneceğini açıklayan Bakan Çelik, "Bugün saat 13.00'te Bakanlar Kurulu var. Rutin Bakanlar Kurulu pazartesi günleri yapılıyordu ancak bu pazartesi günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olduğu için toplantı bugün gerçekleştirilecek. Bugün gündemde önemli meseleler var. Sayın Başbakan'ın emri üzerine Kahta'daki açılış sonrası Ankara'ya döneceğim" diye konuştu.

Adıyaman Havaalanı VİP salonunda soruları cevaplandıran Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçisi Març Pierini, temel eğitime desteklerini sürdüreceklerini bildirdi. Eğitimde yapılanların etkileyici olduğunu ifade eden Büyükelçi Pierini, AB olarak eğitim dışında KOBİ'lere danışmanlık desteği verdiklerini, mesleki eğitimlere yardımcı olduklarını ifade etti. Büyükelçi Pierini, yakın gelecekte su arıtma tesisleri projesine de destek olmayı planladıklarını kaydetti.

VİP salonundaki açıklamalardan sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AB Büyükelçisi Març Pierini, Vali Halil Işık ve protokolle birlikte okul açılışı yapılacak Kahta ilçesine hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 14:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?