1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bakan günay açılıştan açılışa koştu

BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU

Birtakım incelemelerde bulunmak ve açılışlar gerçekleştirmek üzere Adıyaman'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adıyaman Üniversitesi hizmet binalarını peş peşe açtı. Neşeli olduğu her halinden anlaşılan Bakan Günay, zaman zaman açılışını gerçekleştireceği binalara aracından inerek hızlı adımlarla gitti.

Hizmet binalarının ve Adıyaman Üniversitesi'nde yapılan kafenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, kurum müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Bakan Günay ilk olarak Adıyaman Üniversitesi ana giriş kapısı için yapılan Antiochos, Kommagene ve Zeus mermer heykellerinin sergi alanının açılışını

gerçekleştirdi. Daha sonra merkezi atölyeleri açan Bakan Günay, sırasıyla Adıyaman Üniversitesi Sosyal Tesisleri, Abdulkadir Konukoğlu Eğitim binası, Rektörlük binası ve Adıyaman Üniversitesi'nin sinema salonunun açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kestiği binaları gezen Bakan Günay, öğrencilerle sohbet etti. Adıyaman Üniversitesi'nin merkezi atölyelerini gezen Bakan Günay'a atölye çalışmaları yapan öğrenciler, Bakan Günay'ın isteği doğrultusunda üzerine kartal resmi yaptıkları tişörtü Bakan Günay'a hediye etti.

Adıyaman Üniversitesi'nin giriş kapısı için yapılan tarihi heykellerin figürlerini gören Bakan Günay, "Adıyaman Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyorum. Tarihe sahip çıkma adına çok özgün çalışmalar yapıyorlar" dedi.

Programı esnasında yapılan gezilerde bir öğrencinin kendisine kitap hediye etmesi üzerine Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait yayınlardan oluşan kitapları Adıyaman Üniversitesi'ne hediye ettiğini açıkladı.

Aşçılık bölümü öğrencileri Bakan Ertuğrul Günay'a, karpuzlara, Türk bayrağı ve çeşitli desenler vererek hünerlerini sergiledi. Daha önce böyle güzel bir karpuz görmediğini dile getiren Günay, gezi sırasında kendisi için hazırlanan ikramları protokol üyelerine kendi elleriyle ikram etti.

Atölye gezilerinin ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörlük binasının açılışını yapmak üzere rektörlük binası önüne gelen Kültür Bakanı Günay'ı Altınşehir İlköğretim Okulu öğrencileri, alkışlarlarla birlikte sevgi gösterileriyle karşıladı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olan Bakan Günay, ilköğretim öğrencilerinin yanına koşarak gitti. Öğrencilere sarılarak sohbet eden Bakan Günay'a sarılmak isteyen öğrenciler zor anlar yaşattı. Bir anda kalabalık bir öğrenci grubunun arasında kalan Bakan Günay, öğrencilere tek tek dokunarak sevgilerini kazandı. Rektörlük binasının açılışını yapan Günay, Nemrut Dağı'ndaki heykellerle ilgili olarak çalışmalar yapan ekipten bilgiler aldı.

BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU
BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU
BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU
BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU
BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU
BAKAN GÜNAY AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 13:18:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 13:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?