6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bakan Günay Adıyaman'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da ilk olarak valilik ve belediyeyi ziyaret etti.

Gaziantep'ten karayoluyla Adıyaman'a gelen Bakan Günay, güzergahı üzerindeki Besni ilçesinde mola vererek tarihi yerleri gezdi. Eşi Gülden Günay ile birlikte Adıyaman'a gelen Bakan Günay'a AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın ve Şevket Gürsoy eşlik etti. Adıyaman'da ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Günay'a, Vali Halil Işık tarafından brifing verildi.

Brifingde Nemrut Dağı, Pere Antik Kenti, eski Askerlik Şubesi, Tuz Hanı ve diğer tarihi yapılar hakkında bilgi veren Vali Işık, turizmin Adıyaman için çok önemli olduğuna, tarihi ve turistik yapı itibariyle çok zengin bir il olduğuna dikkat çekerek, "Adıyaman açık hava müzesi konumunda bir ildir. İlde bulunan 197 tarihi mekandan 179 tanesi tescillenmiştir" dedi.

Vali Işık'ın Nemrut Dağı heykelleri ve Besi bebek hediye ettiği Bakan Günay, Valilik Onur Defteri'ni imzaladıktan sonra Adıyaman Belediyesi'ne geçti. Günay'a belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kentin kendi belediye başkanlıkları döneminde büyük gelişme kaydettiğini söyledi. Başkan Büyükaslan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 13:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?