6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bakan Günay Perre'yi gezdi

Adıyaman'daki incelemelerini sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Perre Antik Kenti'ne hayran kaldığını söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nı ziyaretinden sonra Adıyaman il merkezinde bulunan Hısn-ı Mansur Kalesi, Oturakçı Pazarı, Tuz Hanı, eski askerlik şubesi ve 2001 yılında kazı çalışmalarına başlanılan Perre Antik Kenti'ni gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Günay, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve beraberindeki heyet, ilk olarak Adıyaman'ın tarihi kalesi olan Hısn-ı Mansur Kalesi'ni dolaştı. Bakan Günay, kalenin turizme kazandırılabilmesi için gerekli altyapı çalışmaları ile ilgili Vali Halil ışık'tan ön bilgi aldı. Daha sonra tarihi Oturakçı Pazarı'nı dolaşan Bakan Günay, çarşı içerisinde bulunan Tuz Hanı ile ilgili yapılabilecek restorasyon çalışmaları için bilgi alışverişinde bulundu. Ardından restorasyonu devam eden eski askerlik şubesini de inceleyerek Adıyaman Müzesi'ne geçen Bakan Günay, müzedeki eski kalıntıları çok beğendiğini kaydetti.


Dünya Turizm Gazetecileri Federasyonu (FİJET) tarafından 2004 yılında Dünya'nın 8. Harikası Nemrut Dağı'na verilen Altın Elma ödülünü için Adıyaman Valisi'ni tebrik eden Günay, Adıyaman'ın bir tarihi beşik olduğunu fakat bu tarihe kadar bunun fark edilmediğini söyledi. Daha sonra 2001 yılında kazı çalışmalarına başlanılan Perre Antik Kenti'ndeki ören yerlerini inceleyen Günay, 80 kişinin çalıştığı Perre Antik Kenti'ni çok beğendiğini ifade etti. Antik kentteki çalışmaları, çıkarılan mozaikleri ve geçtiğimiz aylarda keşfedilen 80 metre uzunluğundaki yer altına inen merdiveni gören Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu derece yer altına inen merdivene hayran kaldım" dedi. Antik kentte yaklaşık 1 saati aşkın sürede incelemelerde bulunan Günay, daha sonra köy sakinleri ve çocuklarla sohbet etti.


Adıyaman'ın çok güzel bir şehir olduğunu fakat şimdiye kadar fark edilip de bu konuda her hangi bir çalışma yapılmadığını kaybeden Günay, "İnşallah Adıyaman'daki bütün ören yerleri, tarihi mekanları inceleyerek turizmin kalitesini artırmak için gerekli çalışmaları başlatacağız. Gerekten çok güzel bir il. Özellikle Perre Antik Kenti'ndeki kalıntılar ve oradaki şaheser mozaikleri çok beğendim. Gerekli çalışmalarımız, projelerimiz tamamladıktan sonra hayata geçirilip önemli turizm merkezi olacağına inanıyorum. Perre Antik Kenti bir dünya modeli haline gelecektir" şeklinde konuştu.


Bakan Günay ve beraberindeki heyet, buradaki incelemelerinin ardından Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı'na gitmek için hareket etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 21:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?