1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bakan Günay'ın hayali gerçek oldu

BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adıyaman Üniversitesi tarafından insanlığa ve barışa katkılarından dolayı 'Onursal Bilim Doktoru' unvanını aldı.

Bakan Günay, Adıyaman Üniversitesi 2009-2010 akademik yılı açılış törenine katıldı. Günay burada üniversitesi senatosunun aldığı karar doğrultusunda 'Siyaset Ana Bilim Dalı Onursal Bilim Doktoru' unvanını alarak cüppe giydi. Törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz tarafından Bakan Günay'ın öz geçmişi okundu. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, üniversite senatosunun kararını okuduktan sonra, Adıyamanlı sanatçı Sırrı Süreyya Önder'in Bakan Günay'a yazdığı mektubu okuyarak sürpriz

yaptı.

Sahneye davet edilen Bakan Günay, dünyada ilk kez yaptırılan el yapımı 'Onursal Bilim Doktoru' diploması verildi. Bakan Günay'a cüppesini Rektör Mustafa Gündüz giydirdi. Cüppe giyiminde salonda bulunan davetliler Bakan Günay'ı ayakta alkışladı.Tören oldukça duygusal anlara da sahne oldu.

Bakan Günay, konuşmasında siyasette gözünün olmadığını ancak mezun olduğu 12 Mart döneminde üniversitelerin bu günkü durumda olmadığını belirterek, "Adıyaman Üniversitesi hayalimi gerçekleştirdi. Senatonun bu kararının değerini bileceğim ve bu unvanı gururla taşıyacağım. Bundan sonraki hayatımda da hizmet etmeye çalışacağım. Unvanın gerekçesi benim için çok önemli ve onur verici. Bundan sonrada bu sıfatı haklı çıkaracak şekilde taşıyacağım. Bu hayattan göç ettikten sonrada bu sıfatla anılacağım. Bunu şuan hayatta olmayan anne ve babama borçluyum. Hayatımın bu günlerini çok göremediler; umarım ki hissediyorlardır" ifadelerini kullanan Bakan Günay, göz yaşlarını tutamayarak ağladı.

Günay ayrıca; eşine ve çocuklarına da teşekkür ederek, kendisi ile birlikte onlarında bu güne kadar birçok zorluğa katlandıklarını söyledi.

Bakan Günay, akademik yıl açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada ise, bu gün Türkiye'nin içindeki düşünce zenginliğini tekrar ayağa kaldırmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Farklı düşünceleri çatıştırmadan, değişik bakış açılarından yaşama yeniden bakmaya çabalıyor, bugün artık sınırlarımızda düşman aramıyoruz. Çevremizin dostlarla çevrili olduğunu düşünmek istiyoruz.Kendi içimizdeki değişik fikirleri, çevremizdeki dostları zenginliğimiz kabul ediyoruz. Artık sınırlı olan imkanlarımızı çatışmalarda, sürtüşmelerde, tüketmek istemiyoruz."

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'de konuşmasında üniversitelerin akademik açılışlarında öğrencilerin gelen konuklara yaptığı protestolara atıfta bulunarak, "Sabah korkuyordum acaba burada da bir şey olur mu? diye ama gördüm ki ilköğretimden son sınıftaki öğrencilerimize kadar herkes konuklarımızı alkışlarla ve çiçeklerle karşıladı. Bu bana gurur verdi. Demek ki öğrencilerimizi iyi yetiştirmişiz. Öğrencilerimize kefil olabiliriz" diye konuştu.

Bakan Günay'a, Rektör Mustafa Gündüz tarafından makamında altın kaplama şarap takımı hediye edildi fakat Bakan Günay, bu hediyeyi kabul etmeyerek, geri iade etti.

Akademik yıl açılış törenine Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve birçok davetli katıldı.

BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
BAKAN GÜNAY'IN HAYALİ GERÇEK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:05:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?