6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bakanlık eğitim TIR'ı Adıyaman'da

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM TIRI ADIYAMAN'DA

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre bilincini ve çevre duyarlılığını artırmak için, 81 ile gönderdiği eğitim TIR'ı Adıyaman'a geldi.

Toplumda çevre bilincini geliştirmek amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde yola çıkan seyyar eğitim TIR'ı Adıyaman Valiliği önünde ziyarete açıldı. Eğitim TIR'ı özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'da beraberinde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile birlikte eğitim TIR'ını ziyaret etti. Ziyarette karbon ölçüm testine giren Vali Ramazan Sodan'ın yılda 13 adet fidan dikmesi gerektiği sonucu çıktı.

Sincap Oyun grubu tarafından yapılan animasyon gösterilerinde çocuklar eğlenceli vakit geçirirken, katı atık kağıt toplama etkinliğinin yanı sıra ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, seyyar eğitim TIR'ının açılışında Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Vali Ramazan Sodan'a yazdığı mektubu okudu.

Vali Ramazan Sodan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu proje ile su kaynaklarımızın israf edilmeden kullanılması ve temiz bir çevre için yapılan çalışmalara katılımın sağlanması gerektiğini belirterek, bu proje kapsamında, yeşil bir Türkiye'nin tesisi için ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesi gerektiğine değindi.

Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Vali Sodan, "İklim değişikliği ve çölleşme etkilerini en aza indirmek için bizlerde ilimizde fidan dikerek ve yeşil alanlar oluşturarak, çevremizi güzelleştirme olgusunu gönüllere yerleştirip, insanlarımızın daha yeşil bir doğa ve çevrede yaşamasını hedefliyoruz. Adıyaman'da hidroelektrik, sulama, içme suyu, milli park, tabiat parkı, mesire yerleri, ağaçlandırma gibi alanları içeren pek çok projenin kısa süre içerisinde gerçekleştirildi" dedi.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM TIRI ADIYAMAN'DA
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM TIRI ADIYAMAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:45:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?