6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Balık adam kursu düzenlenecek

Maceraperest Doğa Sporları Okulu ve Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından balık adam (Scuba) kursu düzenlenecek.


Daha önceden Mersin koylarında Akdeniz'e dalarak elektrikli süpürgeyle denizi temizleyen ve çevre temizliğine vurgu yapan ekip Adıyaman'da balık adam yetiştirecek.13 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan kursa 10 yaş üzeri erkek ve bayanlar kayıt yaptırabilecek. Resmi yazışmaları bitiren ve önümüzdeki hafta başlayacak kurs uzman kişiler tarafından verilecek. Su altına aletli dalış tekniklerinin bilgileri verilerek uygulamalı olarak kursa katılanlara gösterilecek.


Maceraperest Doğa Sporları Okulu Adıyaman Yetkilisi Ersin Aydın Kılınç, kursun Adıyaman'da ilk kez düzenleneceğini ve büyük ilgi göreceğini söyleyerek, "Düzenlenecek olan balık adam kursuna ilginin fazla olmasını bekliyoruz. Daha önceden birçok alanda kurslar düzenlendi fakat balık adam kursu ilk kez düzenleniyor.

Maceraperest Doğa Sporları Okulu olarak başlattığımız girişimimize gençlik ve spor il müdürlüğüne büyük destekler vererek bu kursun gerçekleşmesini sağladı. Önümüzdeki hafta başlayacak kursa 10 yaş üzeri erkek ve bayanlar müracaat edebilecek. Kursu başarıyla bitiren yetişkinlere Sualtı Federasyonu tarafından lisans verilecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 14:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?