1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Balıklar neden ölüyor?

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı Gölü ve Azaplı Gölü'nü birbirine bağlayan sulama kanalında bilinmeyen nedenle balık ölümleri yaşandı.

Karaburun köyü yakınlarında bulunan sulama kanalarında meydana gelen balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti.

Vatandaşlar, her yıl aynı döneme denk gelen zamanlarda balık ölümlerinin yaşandığına dikkat çekerek, bu ölümlerin sebeplerinin araştırılmasını istiyor. Köylü vatandaşlar balık ölümlerinin sebebinin Gölbaşı ilçe kanalizasyonunun bu kanal yoluyla taşınmasına bağlı olduğunu iddia ederek, "Bu kanala dökülen deterjanlı sular, lağım suları sebebiyle her yıl bu balık ölümleri gerçekleşmekte. Azaplı Gölü yakınında daha da fazla var. Yetkililerin bu balık ölümlerini araştırmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki erdemir IP: 88.244.64.xxx Tarih : 11.06.2009 18:25:41

bu filmi bir çok kez seyrettik sanırım, gerçi bu tür ölümlerin nasıl oldugu bilinir birşey ama çıkarlar söz konusu olunca malesef suskun kalınıyor yada bizim üretimhanemiz zararsız deniyor, ama belediyelerce yapılacak baskınlarda bunların önüne geçilebilir ama sanırım yine eskisi gibi olacaktır, çünkü herşey anlık malesef, sürekli denetim sürekli denetimmmmmm başka türlü kimse bilinçlenmiyecek anlaşılan