1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Banyo kazanları artık elektrikli

Adıyaman'da bir teneke ustası müşterilerine isteğe bağlı elektrikli banyo kazanı satıyor.

Odun ve kömürlerle yakılan sobaların yerini, elektrikli sobalar aldı. Banyoda dumandan ve gaz sızıntılarından dolayı meydana gelen zehirlenmelere son veren elektrikli banyo sobasına yoğun talep olması bekleniyor.

Mevsimi olmaması nedeniyle şu anlık sipariş üzerine elektrikli banyo kazanı getirdiklerini söyleyen teneke ustası Gazi Uysal, kendilerinin bu kazanı yapabildiklerini fakat kaliteli bir pres için dışarıdan sipariş ile getirdiklerini söyledi.

Elektrikli kazanların rezistans sistemi ile çalıştığını söyleyen Uysal, elektrik çarpa tehlikesinin bulunmadığını ve bu kazanları 70 YTL'den sattıklarını belirterek, "Elektrikli banyo kazanları diğer kazanlara göre daha kaliteli, daha ucuz, kullanım ömrü daha uzun ve daha geniş su hacmine sahiptir. Odun ve kömürlü banyo kazanlarının boruları için evin çeşitli yerlerinde delikler açılmakta fakat elektrikli banyo kazanlarının borusu olmadığından dolayı böyle bir sıkıntı yaşanmamakta. Diğer kazanlarda boru çürüme durumu var. Elektrikli kazanlarda bu sıkıntılar yaşanmayacak Tak kullan sistemi ile çalışan elektrikli banyo kazanlarına yoğun talep olacağını düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?