2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Baroda olağan genel kurul

Adıyaman Barosu'nun olağan genel kurulunda yapılan seçimlerde Yusuf Yetiş başkanlığa seçildi.

Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleştirilen Adıyaman Barosu olağan genel kurulunda iki kişi başkanlık için yarıştı.

Divan başkanlığını Fahri Bildik'in yaptığı kongrede Mustafa Alkayış ve Mustafa Güzel divan üyeliği yaptı. Çarşaf liste halinde gidilen genel kurulda daha önceden üç dönem baro başkanlığı yapan Yusuf Yetiş ve son iki dönemde başkanlık yapan Nazım Pektaş liste çıkardı. Genel kurulda faaliyet raporları ve denetçi raporları okunarak onaylandı.

Seçimlerden önce dilek ve temenniler bölümünde konuşan Nazım Pektaş, projelerin ve hizmetlerin devamını sağlamak için yeniden aday olduğunu belirterek, "Üçüncü dönemde sizlere hizmet edebilmek için aday oldum. Daha önceki dönemlerde üstün gayretler göstererek, gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. En büyük projelerimizden birisi olan baro binası projesidir. Baro binasının projesini başlattık. Adıyaman barosunun en büyük projesidir. Geçmiş dönemlerde yapamadıklarımızı yeni dönemde yapmak istiyoruz" dedi.

Diğer aday Yusuf Yetiş ise avukatların sıkıntılarını ortadan kaldırabilmek için aday olduğunu ve başkanlık görevine talip olduğunu ifade ederek, "Hizmet için elimizi taşın altına koyarak hizmet etmeye talibiz. Listemizde bulunan kişiler tecrübeli ve sorunları bilen arkadaşlardır. Yönetimimizle birlikte göreve talibiz" şeklinde konuştu.

Yapılan genel kurul sonrasında 162 delegeden 129 kişi oy kullanırken, 9 oy geçersiz sayıldı. Oylama sonucunda, Yusuf Yetiş 68 oy olarak başkanlığa seçilirken, Nazım Pektaş 52 oy aldı.

Yönetim kuruluna Yusuf Yetiş'in listesinden Abdurrahman Tutdere, Ekrem Çadır, Güler Çetinkaya, Hacı Şimşek ve Mehmet Yakan seçilirken, Nazım Pektaş'ın listesinden ise Demirhan Seçilmiş, Aydın Bilen ve Mevlüde İnan seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?