26
Nisan
2024
Cuma
ADIYAMAN

Başbakan Erdoğan açtı

Başbakan Erdoğan, terminal binası bin metrekareden 23 bin metrekare alana çıkarılan ve pistleri genişletilen Adıyaman Havalimanı'nı hizmete açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 15.20'de Adıyaman'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Adıyaman Havalimanı'nda, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Adıyaman'a geldi.

Burada Adıyaman Havalimanı'nın açılışını yapan Erdoğan, yeni havalimanı terminal binasının, hizmette bire 23 kat artış sağladığını söyledi.

Bin metrekarelik, niteliksiz havaalanı hizmet binasının yerine 23 bin metrekare nitelikli havalimanı terminal binası yapıldığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Pistlerde genişleme, vesaire çalışmaları buna katıldı. Yaklaşık 66 trilyona mal olan bir Adıyaman Havalimanı terminal binasıyla diğer ek yatırımları gerçekleştirmiş olduk. Tüm Adıyamanlı kardeşlerime, tüm ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyoruz. Çünkü bugün Vilayet Meydanı'nda çok büyük bir hizmet furyasının, yaklaşık 900 trilyona yakın hizmetlerin açılışını yapacağız."

Başbakan Erdoğan, kurdeleyi eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Tarım Hayvancılık ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile kesti. 

AA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2013 Cumartesi 17:35:27
Güncelleme :8 Ekim 2013 Salı 19:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?