1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Başbakan yiğitçe davrandı'

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta sergilediği tutumu yiğitlik olarak değerlendirdi. 

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Davos zirvesini değerlendirerek, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı yolladı. Rektör Gündüz, İsviçre'nin Davos kentinde geleneksel olarak düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun 2009 yılı gündeminde yer alan ve Daniel Ignatıus'un yönetiminde Recep Tayyip Erdoğan, Ban Ki-mun, Amr Musa ve Şimon Peres'in katılımıyla gerçekleşen 'Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli' konulu oturumda sergilenen tutumlar karşısında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşunu özlenmeye başlanan onurlu bir konum olarak kaydetti. 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, "Türkiye, hem geçmişinden devraldığı miras hem de Yüce Atatürk'ün kurduğu ve geleceğini belirlediği laik ve demokratik cumhuriyet esaslarında bütün dünyanın bildiği önemli bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onur yükünü taşıyabilme sorumluluğunu hakkıyla yerine getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yiğit davranışını yürekten kutluyorum. Bu akılcı ve ahlaki davranışın, emperyalist ülkeler karşısında top yekun mücadele etmek zorunda olan mazlum milletlerin, tıpkı Çanakkale Savaşları sonrasında olduğu gibi, uyanışına ve Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine yol açmasını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?