1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Başbakan'dan konut müjdesi

Adıyaman'da halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir geliri ve imkanı olmayanlara 45 metre karelik teminatsız ayda 100 TL'ye 20 yıl vadeyle konut vereceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, GAP bölgesinde de 2013 yılına kadar çok ciddi yatırımlar yapılacağını kaydetti.

Adıyaman'daki partisinin mitingine katılan Başbakan Erdoğan, CHP'ye yüklendi. Mustafa Yücel Özbilgin Parkı önünde yapılan AK Parti Mitingi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söz verdikleri bütün işleri yapmakla hükümlü olduklarını belirterek, "28 Mart'ta daha iyi hizmet için, çetelere, hainlere 'yeter' dediniz. Cumhurbaşkanı'nı seçerek 'yeter' dediniz. Bizde gece gündüz demedik çalıştık ve çalışacağız. Bu kardeşiniz size ne diyor biliyor musunuz? Türkiye genelinde ne yaptıysak Adıyaman'a onu getirdik. Biz hatırınızı 40 yılın başında soranlardan değiliz. 6 yıldır her türlü hizmetlere imza atıyoruz. Devletin vatandaşına yardım etmeye onları rahatsız ediyor. Onlar hizmet yapılmasını istemiyorlar.

İktidarımızda en çok kamu yatırımı arasında Adıyaman'a yapılmıştır. Çünkü yılların ihmali var. Ankara'ya kapanıp kalmış siyasetçileri gördük siz de gördünüz" dedi.
Erdoğan CHP'nin yandaş medyalarıyla çalıştığını ifade ederek, "Bunlar yandaş medyalarıyla birlikte çalışıyor. Onlar bu yandaş medyalarının avukatlığını yapıyor. Çıkmış bu ülkenin bu devletin maliye bakanı eleştiriyor. Bakanlık normal incelemelerden birini yapmış. Bunun avukatlığı size mi kaldı? Ama 30 Mart'ta diyorum ki sayın Baykal'a avukatlık belgesi yok. Bu sabun siyasetini bırak adil siyaset yap. Yalanlarla, haksız ithamlarla, halkın partisini yıpratamasın. Sayın Baykal yani yolsuzluklarınız tespit edildi. Bunun hesabını ver. İnsanlara iftira atarak bir yere varamazsınız. Ama olsun anlımız ak çıktık yola, böyle devam edeceğiz. Yolsuzlukları önünü keseceğiz. Çünkü daha önce nemalananlar vardı. Onlar kendi çamurları içinde kaybolmaya başladılar. Hem kendileri hem de yandaş medyaları çamura battı. Biz o yandaş medya ile iktidara gelmedik. Biz bu aziz milletin oylarıyla iktidarıyla geldik. İşte meydan. Meydanlarını dilini anlamak Adıyamanlı kardeşlerim bunları çok iyi tanır" diye konuştu.

Erdoğan 29 Mart'ta herkese gereken cevabı halkın vereceğini anlatarak, "Fazla değinmeyeceğim bunları milletime havale ediyorum, size havale ediyorum. Ben inanıyorum ki bu ülkenin etle tırnak gibi birbirine bağlı insanlarını hiçbir fitne birbirinden ayıramaz. Kardeşlik hukukumuza gölge düşürmek isteyenleri kendi kötülükleriyle baş başa bırakacağız. Çarkezi, Lazı, Kürdü, Alevisiyle bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Kimse bizi geçmişinden ayırmaya kalkmasın. Ben bütün kardeşlerimizi seviyorum. Ama severken etnik kimliğinden dolayı kimlik siyaseti yaparak değil. Yaratılanı sevdik yaradan dan ötürü. Şunu iyi bilmenizi istiyorum. Biz sizin hizmet karınınız. Bizim Adıyaman'ı geleceğe taşımakta geleceğe hazırlamaktan başka hedefimiz yok. Hakkın hukuku hürriyeti adaleti hizmeti esas alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu gücümüzü sizden alıyoruz. Aşkımızı, sevgimizi milletten alıyoruz. Onun için diyoruz ki işimiz hizmet ve kararlılıkla da yolumuza devam edeceğiz. Bu milletin başını eğdirmeyeceğiz ve bundan asla
taviz vermiyoruz. Biz zulmün yanında olmadık olmayız. Biz haksız olan güçlüye karşı boyun eğmeyiz. İşte Adıyaman bunun şahidi. Nice yaşayanlar geldi geçti ve kötü şöhretlerinden başka ne kaldı. Unutmayın haksızlık karşısında susan dilsiz şeydandır. Bizim anlayışımız bu söz üzerinedir. Bizim tarihimize bizim medeniyetimize haksızlığı karşısında boyun eğmek yoktur. Bugün bölgede bütün uluslar Türkiye'nin görüşünü çok iyi biliyor. Dünyanın dört bir yanında Türkiye konuşuluyor. Halkımız içeride ve dışarıda Türk olmakla onur duyuyor. Artık sen Türkiye'sin. Sen Adıyamansın ve birlik beraberlik içinde büyük hedeflere doğru yürüyoruz. Göreve geldiğimiz günden buyana. 6.5 yıl önce nasıl bir Adıyaman vardı bugün nasıl bir Adıyaman vardı. Bakın bu faiz yüksük diyorlar. Onu da söyleyeyim. Biz geldiğimizde devletin borçlanması yüzde 63 şimdi Merkez Bankası açıkladı. Yüzde 11.5. Bunu da geçiyorum. Enflasyon neydi yüzde 30, şimdi yüzde 9.5 oldu. Ama onlar bunu göremez onlarda görecek göz yok. Merkez Bankası'nda
geldiğimizde 26.5 milyar dolar vardı şimdi 68 milyar dolar var. Yolsuzlukların iktidarı olsaydık bunlar gerçekleşmezdi" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan işsizlik sorununa da değinerek, "Bugün ABD'de de işsizlik var. Almanya, Fransa bunlar gelişmiş ülkeler. Bizde şuanda gelişen bir ülkeyiz. Bizde işsizlik varsa gelişen bütün ülkelerde var. Adıyaman Güneydoğu'nun yıldızı olacaktır. 13.5 katrilyon borçluydu bu devlet. Hemen dedim bu borcu ödeyeceğiz. Oturduk süratle anlaşmalar yaptık ve ödedik. Burası bir kültür şehri. Şimdi Necip Büyükaslan'a huzurunuzda teşekkür ediyorum. 5 yılda AK Parti belediyecilik vizyonunu en güzel şekilde taşımaya gayret etti. Bu önümüzdeki seçimden sonrada daha iyi hizmet ereceğine inanıyorum" dedi.

Erdoğan yoksul aileleri ev yapmak içinde projeler ürettiklerini ifade ederek, "Hiçbir geliri imkanı olmayanlara 45 metre karelik teminatsız ayda 100 TL'ye 20 yıl vade ile konut vereceğiz. GAP bölgesinde 2013 yılına kadar çok ciddi yatırımlar yapılacaktır. Adıyaman'a üniversite istemiştiniz. Ben soruyorum şimdi size verdiğim sözü yerine getirmiş miyim?. Üniversite kuruldu mu? 'Biz ne aldatan nede aldatılan olacağız' dedik. Ben çocuğumu okula gönderemiyorum diyemezsiniz. Çünkü biz erkek ve kız öğrenciler için ailelere yardım ediyoruz. 'Kitaplarımızı sıranın üzerinde bulacaksınız' dedik bunlar oldu ve devam edecektir. Bizim yapacağımız hizmetler için 'olmaz' dediler. Ama biz bunlara imza attık. Kim ne derse desin kömür gibi yardımlarımız devam edecektir ve durmak yok diyoruz. Çiftçilere yapılan yardımları 50 kat daha artırdık. Biz bu medeniyet yolculuğuna devam edeceğiz. Gelin 29 Mart'ta mührü AK Parti vuralım. Bu ülkenin mutlu münefer geleceğini birlikte inşa edelim. Bugün birlik ve beraberlik günüdür.
Söz ve karar sizindir. Bu ülke hepimizin durmak yok yola devam. Sen Türkiye'sin sen Adıyaman'sın her şey Türkiye için. Değerli kardeşlerim şimdi buradan ayrılacağız. Evlerimize döneceğiz. Bu hizmetlerimizi anlatın. Bu Başbakan bugüne kadar ne söylediyse yaptı. Bundan sonrada yapamayacağını söylemeyecek. Bunu böyle bilin" diye konuştu.

Kalabalıktan seslenen bir vatandaş, Diyarbakır Adıyaman Köprüsü'nün yapılması için talepte bulununca Başbakan Erdoğan, "Ulaştırmayla ilgili ne sıkıntı varsa çözülecek. Ben bu konuyu bilmiyorum. Bakanımla görüşeceğim. İncelettikten sonra gerekli bütün işler yapılacaktır. Çünkü hizmet bizim işimizdir" dedi. Başbakan Erdoğan, mitingin ardından çeşitli açılışlarda bulunmak üzere Adıyaman Valiliği önündeki alana gitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 18:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?