1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Başbakanı bekleyen açılışlar

Adıyaman'da düzenlenecek mitingte halkla bir araya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 31 adet yatırımın açılışını yapacak.

Mustafa Yücel Özbilgin Parkı yanında yapılacak AK Parti mitingi sonrasında hükümet konağı önünde toplu açılış gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılışlarda eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel yatırımlarla birlikte belediye hizmetlerini içeren 31 adet projenin açılışını yapacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da sağlık yatırımlarında, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Besni Devlet Hastanesi ek binası, Samsat Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapacak.

Başbakan Erdoğan, eğitim yatırımlarında ise Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi, Gölbaşı Genel Lise, Kahta Genel Lise, Kahta Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile 180 kişilik öğrenci pansiyonu, Kahta'da hayırsever Ayşen Özyeğin tarafından yaptırılan 200 kişilik kız öğrenci yurdu, 100 kişilik Çelikhan ve 100 kişilik Gölbaşı Öğrenci Pansiyonu ile 24 ilköğretim okulunda yapılan 124 dersliğin açılışı yapılacak.

Sosyal ve kültürel yatırımlarda ise merkez Kayaönü 144 adet afet konutunun anahtar teslimi, Kahta Kültür Merkezi'nin açılışı, Karapınar Sentetik Cim Stadı, Mimar Sinan Bilgi ve Kültürevi, İmamağa Bilgi ve Kültürevi, Malatya Caddesi 2,5 kilometre ikinci etap yolu, çevre düzenlemesi yapılan ve yeniden hizmete açılan caddeler, sağlık ocağı, Buhara, Erdem, İstiklal ve Filistin Caddeleri, Atatürk Bulvarı yaya üst geçidi, Karadağ içme suyu istasyonu, huzurevi, Mimar Sinan kültür ve taziye evi, Musalla Mahallesi köylü garajının açılışını yapılacak.

Başbakan Erdoğan Adıyaman Belediyesi'nin yaptığı 30 Ağustos, Necip Fazıl Kısakürek Parkı, Çırçır Pınarı Parkı, Malatya Caddesi Fatih Parkı, İmamağa Parkı, Karacaoğlan Parkı, Temel Tut Parkı, Narlıkuyu Çocuk Parkı, Özge Işıldak Parkı ve Yunus Emre Parkı'nın açılışını yaparak, hükümet binası önünde toplu kurdele kesecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?