1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Başhekim hastaları ziyaret etti

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, diyaliz hastalarını ziyaret etti.

Yeni açılan hemodiyaliz ünitesini inceleyen Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, diyaliz hastaları ile sohbet etti. Diyaliz hastalarına yapılan ziyarete Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan'ın yanı sıra, Devlet Hastanesi Başhemşiresi Ayten Özharıkçı ve Nefroloji Uzmanı Mesut Akçakaya da katıldı.

Diyaliz hastalarının genel durumlarıyla ilgili bilgiler alan Başhekim Mehmet İnan, diyaliz hastalarının kendileri için önemli olduğunu ve Adıyaman'da kapasitenin üzerinde diyaliz ünitesinin bulunduğunu belirterek, "Böyle modern diyaliz ünitesini Adıyaman'a kazandırdığımız için mutluyuz. Önceki diyaliz ünitesinin fiziki yapısı yetersizdi. Burası hastane dışında bir yer, özel bir ünite havası var. Yeni hizmete başlayan ünitemizi kiralama yöntemi restorasyon çalışmaları yaparak hizmete açtık. Ekip arkadaşlarımızla sağlıkta kaliteyi arttırmak için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Türk Nefroloji Derneği verilerine göre, Türkiye genelinde 39 bin ile 40 bin arasında diyaliz hastasının bulunduğunu dile getiren Nefroloji Uzmanı Mesut Akçakaya da, Adıyaman'da Kahta ve Gölbaşı ilçelerinin yanı sıra özel diyaliz merkezleri de bulunduğuna dikkat çekerek, "Adıyaman'da 230 diyaliz hastası, 4 bin karın diyaliz hastası bulunmaktadır. Karın diyaliz hastaları tedavilerini kendileri evlerinde yapabiliyorlar. Şu an diyaliz ünitemizde tedavi gören 57 diyaliz hastamız var. Yeni yerimizde 20 makine, 8 hemşire, 1 sorumlu doktor, 1 nefroloji uzmanı, 6 personel ile diyaliz hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Hastalarımıza en iyi konforu sağlamak için çalışıyoruz. Diyaliz hastalarımızı tedavi günlerinde evlerinden servisle alıyor, evlerine servisle bırakıyoruz. Daha kaliteli hizmet vermek için çalışıyoruz. Geceleri de ihtiyaca göre diyaliz ünitemiz hizmet vermektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?