1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Başhemşireden kutlama mesajı

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhemşiresi Ayten Özharıkçı, 12 Mayıs 'Dünya Hemşireler Günü' nedeniyle bütün meslektaşlarının gününü kutladı.

Hemşirelerin zor şartlarda çalıştığını söyleyen Başhemşire Ayten Özharıkçı, hemşireliğin hassas bir meslek olduğunu dile getirdi. Tüm hemşirelerin gününü kutlayan Başhemşire Ayten Özharıkçı, hemşireliği sadece el becerisine dayalı bir meslek olmadığının altını çizerek, "Hemşirelik insanı çevresiyle bir bütün olarak algılamayı, tıbbı bilmeyi gerektirir. Konusu doğrudan insan olan kendine göre felsefesi mesleki ahlakı olan bir bilim dalıdır" dedi.

Hemşireliğin diğer mesleklerden farklı olduğunu kaydeden Özharıkçı, "Uygulama sürecinde hiçbir şekilde bilgi eksikliği ve yanlışlığı uygulama hatasını affetmez. Bu özellik bu mesleği diğer mesleklerden üstün kılan bir yönüdür. Hemşire doktorların hasta teşhis ve tedavisinde en önemli canlı kaynaktır. Hemşirelik 24 saat kesintisiz hizmet verilen ender mesleklerden biridir. Hemşireler bu nedenle çok sayıda hastalık, stres ve mesleki risklerle karşı karşıya bulunmaktadır" diye konuştu.

İyi bir hemşireliğin temellinde bilgi, sabır ve şefkat özelliklerinin yattığını ifade eden Özharıkçı, iyi bir hemşirenin aynı zamanda kendini geliştirebilen ve eksikliklerinin farkına vararak giderebilen kişiler olduğuna dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?