1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Başkandan adaylara karanfil

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve beraberindeki bayanlardan oluşan heyet, Adıyaman Belediye Başkanlığına talip olan bayan adayları parti binalarında ziyaret ederek karanfil verdi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Zeliha Akbaş ve Adıyaman Belediye Meclis üyeliğine aday 5 bayan, kadın Adıyaman Belediye Başkan adaylarını parti binalarında ziyaret ettiler. Adıyaman Belediye Başkanlığına bayanları aday gösteren Demokratik Toplum Partisi (DTP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Sosyal Demokrat Halk Partisini (SHP) ziyaret eden Belediye Başkan Büyükaslan, adaylara başarılar diledi. Adaylara karanfil veren Başkan Büyükaslan ile adaylar arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı.

Adıyamanlı kadınlarla belediye yönetimini teslim almaya hazırlandıklarını dile getiren DSP Adıyaman Belediye Başkan adayı Saime Oğuzhan, kadınlar olarak erkek yöneticileri emekli ederek tatile yollayacakları söyledi. Oğuzhan, bu konuşma sonrasında partili bayanlardan büyük alkış topladı.

Ziyaretler sırasında SHP İl Başkanı Zeynep Saya, dünya kadınlar günü nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunun yapılmasını istedi. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve heyetinin SHP İl binasına gerçekleştirdikleri ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynal Aslan'da katıldı.

Yapılan bir dakikalık saygı duruşunda fatiha suresini okuduğunu belirten CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, kadınsız hiçbir mücadelenin başarıya ulaşmadığını savunurken şunları söyledi:
"Kadınsız hiçbir mücadele başarıya ulaşamamıştır. Ben bunu 2007 seçimlerinde eşimden gördüm. Ben hayatta iki Mustafa'yı çok seviyorum. Biri Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa (SAV), diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kadın erkek eşitliği her alanda olmalı. Kadınlar her zaman eziliyor. Aslında ülkemizde insanlık sorunu var. Kadınlarımızın uğruna bazen dağa çıkıyoruz, bazen cezaevlerine giriyoruz. Bazen de cinayet işliyoruz. Ama her şeyden önce cennet kadınların ayakları altındadır"

Ziyaretlerde önemli olanın Adıyaman'a hizmet olduğunu ima eden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, geçmişte yapılan hataların bugün kendisine mal edilmeye çalışıldığını vurgulayarak," AK Parti Kadın kolları başkan ve belediye meclis üyeliğine aday olan 5 hanımefendi kardeşimizle değişik partilerin bayan belediye başkan adaylarını ziyaret ettik. Bayan Belediye başkan adaylarımıza seçim yarışında başarılar diliyorum" dedi.
Kadınları günün tarihçesini açıklayan Büyükaslan, bugünlere kolay gelinmediğini sözlerine ekleyerek," Hiçbir şey bedelsiz olmuyor. Bu bedel geçmişte ödenmiştir. Bundan sonraki elde edilecek haklar inşallah ağır bedelli olmaz. Dünya kadınlar gününü ve bugün idrak edeceğimiz mevlit kandilini tebrik eder, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve beraberindeki heyet kadın belediye başkan adaylarının yanı sıra Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumda hüküm giyen kadınları ziyaret ederek, karanfil verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 16:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?