1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Başkan'dan şehitleri andı

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Çanakkale Zaferi'nin 94. yıl dönümü ve Şehitlerini Anma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Başkan Büyükaslan, Çanakkale zaferinin topraklarımızı işgal ederek, milletimizi yok etmek isteyen, güçlü devletlere karşı kazanılmış ve tarihimize altın harflerle yazılmış büyük bir zafer olduğunu belirtti. Çanakkale zaferinin ibret verici bir destan olduğunu açıklayan Büyükaslan, ”Bu destanı yazan yüz binlerce şehidimiz, 'Çanakkale Geçilmez' gerçeğini ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp atacağını tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Zaferi'yle, millet olma bilincinin tohumları atılmış, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması için de zemin hazırlamıştır. Bu cennet vatanımızı parçalamak isteyen şer güçler tarafından şimdi de ülkemizde oynanan oyunlara karşı, kahraman ordumuz 94 yıl önce Çanakkale'de gösterdiği üstün cesaret ve kararlılığı, aynı başarıyla tekrarlamıştır. Ülkemiz üzerinde hesapları olan şer güçler şunu bilmelidirler ki Türk Milleti var oldukça Türkiye Cumhuriyeti devleti ebediyen var olacaktır” dedi.

Büyükaslan, ”Çanakkale Zaferimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?