7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Başkonsolos Nemrut'a çıkacak

ABD ADANA BAŞKONSOLOSUNDAN VALİ SODAN'A ZİYARET

ABD Adana Başkonsolosu Daria Darnell Güneydoğu Anadolu Bölgesine gerçekleştirdiği gezi kapsamında Adıyaman'a da gelerek, Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından makamında kabul edilen ABD Adana Başkonsolosu Daria Darnell'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın zengin bir tarihi ve kültüre sahip olduğunu belirterek, ABD Adana Başkonsolosu Daria Darnell'in hava koşullarının elverişli olması durumunda tanrıların tahtı Nemrut Dağı ile Adıyaman'da bulunan diğer tarihi ve turistik yerleri de gezeceğini dile getirdi.

Vali Ramazan Sodan, Başkonsolos Darnell'e Adıyaman'ın tarihi, kültürü, coğrafyası ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgi vererek, "Adıyaman'ın gelmiş geçmiş 21 medeniyete ev sahipliğini yaptığını, bu medeniyetlerin bırakmış olduğu 170 dolayında tarihi eser ile birlikte Adıyaman'ın adeta bir açık hava müzesi konumundadır" dedi.

Vali Sodan, ABD Adana Başkonsolosu Darnell'e Nemrut Dağı heykelcikleri ile Adıyaman'ı tanıtıcı yayınlardan birer adet set hediye etti.

ABD ADANA BAŞKONSOLOSUNDAN VALİ SODAN'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 14:46:01
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 15:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?