1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bayan vali kuraklığa dikkat çekti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde temsili Adıyaman Valisi olan 6. sınıf öğrencisi Zeynep Bilgiç, vali olarak verdiği ilk mesajda kuraklık ve küresel ısınmaya dikkat çekti.

Bir günlüğüne Adıyaman Valiliği koltuğuna oturan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi Zeynep Bilgiç, görevinin ilk gününde kuraklığa ve küresel ısınmaya dikkat çekerek, kurum müdürlerine talimatlar yağdırdı. Temsili olarak Adıyaman Valisi olan Zeynep Bilgiç ile birlikte Vali Yardımcısı olan aynı okulun 6-C sınıfı öğrencisi Oğuzhan Söylemez, Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz ile birlikte Vali Halil Işık'ı ziyaret etti. Valilik makamına oturan Zeynep Bilgiç, Adıyaman'daki temel sorunun işsizlik ve eğitim olduğunu belirterek, yeni iş sahalarının oluşturulması için çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

Bilgiç, küresel ısınmadan dolayı kuraklığın meydana geldiğinin altını çizerek, "Küresel ısınmanın kapıda olmasına rağmen ormanlarımız hala tahrip ediliyor. Bu ormanların koruma altına alınması gerekiyor" dedi.

Vali Halil Işık ise Zeynep Bilgiç'in dünyanın güncel konularına değindiğini ve bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğine inandığını söyledi. Vali Halil Işık, öğrencilere hediye verdi. Temsili Vali Zeynep Bilgiç, kurum müdürlerini arayarak talimatlar verdi ve hemen talimatların yerine getirilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 18:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?