6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bayıltan yarış!

ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA

Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye genelinde 10 ilde düzenlenen 'Atletizm Yarışması'nda çok sayıda sporcu baygınlık geçirirken, sağlık personelleri hangi sporcuya yetişeceğini bilemedi.

'Atletizm Geliştirme Projesi' kapsamında '1. Kademe Atletizm Yarışmaları' Adıyaman'da yapıldı. 7 ilden, 7 idareci, 16 antrenör, 73 bayan sporcu ve 107 erkek sporcunun katıldığı yarışmada bazı sporcular koşu esnasında, bazıları ise bitiş çizgisinde baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren sporculara ilk müdahale antrenörleri tarafından yapılırken, sağlık ekipleri bayılan sporculara yetişmekte güçlük çekti. Havanın da sıcak olması nedeniyle nefes almakta güçlük çeken sporcular, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansa taşındı.

Yarışların 4 branşta yapıldığını söyleyen Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ahmet Karataş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu yarışlara önem verdiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor Şube Müdürü Faruk Dursun ise, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya ve Tunceli'den gelen sporcuların dereceye girebilmek için ter döktüğünü belirterek, dereceye giren sporcuların 15 Mayıs 2010 tarihinde Kahramanmaraş'ta yapılacak olan 'Atletizm 2. Kademe Yarışları'na katılmaya hak kazandığını ifade etti. Dursun, Kahramanmaraş'ta derece yapan sporcuların ise Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılacağını da sözlerine ekledi.

Yarışmada; 2000 metre 96-97 doğumlu erkeklerde, birinci Orhan Eren (Diyarbakır), ikinci Nihat Toynuk (Elazığ), üçüncü Vahap Fırat (Elazığ), 2000 metre bayanlarda birinci Zeynep Turantayrak (Diyarbakır), ikinci Gülistan Bekmez (Diyarbakır), üçüncü Gülsüm Aydın (Elazığ), 98-99 doğumlu 1500 metre bayanlarda ise birici Saime Keskin (Elazığ), ikinci Ayşenur Baburhan (Elazığ), üçüncü Ayten Otcu (Elazığ), 1500 metre erkeklerde birici Mustafa Yilgen (Elazığ), ikinci Erhan Bektaş (Adıyaman), üçüncü Nizamettin Tezger (Bingöl) oldu.

Takım sıralamasına göre dereceye giren iller ise şöyle; "1500 metre bayanlarda birinci Elazığ, ikinci Diyarbakır, üçüncü Malatya, 1500 metre erkeklerde birici Elazığ, ikinci Adıyaman, üçüncü Bingöl. 2000 metre erkeklerde birici Diyarbakır, ikinci Elazığ, üçüncü Malatya, dördüncü Adıyaman, 2000 metre bayanlarda ise birinci Diyarbakır, ikinci Elazığ, üçüncü Adıyaman."

ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
ATLETİZM YARIŞMASINDA BAYILAN BAYILANA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 13:52:03
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 15:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?