1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bayram arifesinde işsiz kaldılar

Adıyaman Merkeze bağlı Atakent Belediyesinde kadrolu personel olarak görev yapan 30 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkartılan işçiler Belediye Başkanı İbrahim Demir'in keyfi uygulama yaptığını belirterek tepki gösterirken, Belediye Başkanı İbrahim Halil Demir, işçilere kanun gereği çıkışlarının verildiğini savundu.

İşten çıkarılan 30 işçi durumu Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret ederek bildirdi. Başkan Demir'in keyfi ve siyasi uygulamalarla hareket ettiğini belirten işçiler, Vali Ramazan Sodan'a verdikleri dilekçede:"Belediye tüzel kişiliğine sahip araçlar 02 HC 609 plakalı ambulans ile hasta nakli sırasında ve 02 FH 469 plakalı yarım otobüs Atakent Beldesi ile Adıyaman merkez arasında yolcu taşımacılığı yaparak Karayolları Taşıt Kanununa muhalefet edilerek; Günlük Resmi Taşıt Görev Kağıdı olmadan, fenni muayenesi yapılmayarak, şoförün ve bilet satıcısının görev belgeleri ve ehliyeti olmadan çalışıyorlar. Belediye araçları için kullanılan benzinler başkanın iki şahsi otomobilinin, bir de kamyonun benzin ihtiyacını karşılıyor. 23 kadrolu personelin sürücü belgeleri olduğu halde araçlar usulsüz ve gayri resmi olarak yaklaşık 6 aydır kullandırılmaktadır. Belediye başkanı otobüs bilet gelirleri 6 aydır yaklaşık 9 bin TL'yi Ziraat Bankası'ndaki belediye hesabına haftalık yatırması gerekirken yatırmadan zimmetine geçirmiştir. Siyasi ve gayri resmi davranarak belediye işçi ve memurlarını tehdit ve gayri insani bir şekilde mesai saatlerinde görevi başında alkol alarak işçi ve memurlara hakaret ederek kendi şahsi işlerini işçi memurlara yaptırarak hatta şahsi aracını işçi ve memura yıkattırarak görevini kötüye kullanmaktadır. Hiçbir gerekçe gösterilmeden iş kanunun ilgili maddeleri gereği olan tazminat ödenmeden ve yasal süresi içerisinde bizlere herhangi bir tebligat yapılmadan, bizleri haksız işten çıkarmıştır. Belediye Başkanı İbrahim Halil Demir'in bize sunduğu gerekçe si ise; AK Parti'nin aldığı işçileriyle çalışmayı hazmedemiyorum. Bütün işçilere 'Ben sizlere bin TL vereyim siz de belediyedeki alacaklarınızı bize devredin' şeklinde anlaşma yetkisi var mıdır? Seçildiğinden beri hep; siz 'Bana oy vermediniz sizi işten atacağım' diyordu ve dediğini yerine getirdi.
Hiçbir kanuni ve hukuki dayanağı olmadan bizlerin işine son vermiştir. Bu yüzden bir haftadır gerginlik olduğunu kabilelerle arasında sürtüşmeye ve telafisi olacak nedenlere sebebiyet vereceğini, belediye başkanının sürekli mesai saatlerinde de alkol alarak bize hakaret ve tehdit ettiğini 'sizi beldede yaşatmayacağım, bu belde Mardin olacak açıklamaları araştırıldığı zaman ortaya çıkacaktır" ifadelerine yer verildi.

Atakent Belediye Başkanı İbrahim Halil Demir, sayılı kanun kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçici kişilerin, bu geçiş işlemlerinin bakanlık tarafından iptal edildiğini ve bu hususunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Atakent Belediye Başkanlığının bilgilendirildiğini söyledi.

Kadroyu 2006-2007 yılında geçici işçi personel iken aldıklarını belirten işçiler, yeni başkanın göreve gelmesiyle birlikte 6 aydır maaş alamadıklarını kaydederek, basit nedenler ortaya atılarak işten çıkartıldıklarını dile getirdi. Beldenin bu konu nedeniyle gergin olduğunu vurgulayan işçiler, haklarının ödenmesini ve işlerine yeninden başlamak istiyor.
 

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 21:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?