6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bayram öncesi huzur toplantısı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi meydana gelecek olası sorunlar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak huzur toplantısı düzenledi.


Yeşilyurt Mahallesi'nde bir kıraathanede düzenlenen huzur toplantısına İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz, Asayiş Şube Müdürü Ünfan Kaya, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fatih Çankaya, Trafik Tescil Şube Müdürü Ahmet Canöz, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Doğan Doğan, Fatih Polis Merkezi Amiri Halit Kabakçı'nın yanı sıra Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Yeşil, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Hasan Akyol, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Mehmet Kara ve çok sayıda emniyet amiri ile semt sakinleri katıldı.


Yaklaşan bayram öncesi halkın sorunlarını ve bayramda meydana gelebilecek hırsızlık, sahtecilik, yan kesicilik olaylarına ve Adıyaman'daki trafik sorunun çözümü ile ilgili olarak semt sakinlerini bilgilendiren Emniyet Müdürü Sağlam, vatandaşların bayramda ve bayram sonrasında meydana gelen suçlarla ilgili biraz daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.


Sağlam, vatandaşların her türlü sıkıntılarda daima polisi arayabileceklerini kaydederek, "Alışverişlerde elinize geçen sahte paraları fark ettiğinizde karşınızdaki insana hissettirmeyin. Senin paran sahte diye almamazlık etmeyin. Bir bahane ile 155'i arayın. Eğer yakalanmasını sağlarsanız suç işleyen bir kişiyi daha ortadan kaldırmış olursunuz. Bugün başkasına zarar veren bir insan yarın size zarar verebilir. Evlerimizin kapılarını iyice kapatmamız gerekiyor. Yaklaşan bayram öncesi vatandaşlarımız tatile yada memleketlerine gittikleri zaman hırsızlık yapan insanlara malzeme çıkıyor. Bu konuda komşularımıza da görevler düşüyor. Komşularınızla ilişkilerinizi sürekli sıcak tutun. Mahallenizde gördüğünüz yabancı şahısları uyarın. Ne aradığını, niçin orada bulunduğunu sorun. Bazı vatandaşlarımız alışverişe giderken sadece ana kapıları kapatarak dışarıya çıkıyor. Pencere veya balkon kapılarının açık olması hırsızlara davet çıkarıyor. Yan kesicilere karşı cebimizdeki paraları bölerek ceplerimizde taşımalıyız. Paraları toplu halde göstererek yan kesicilerin iştahını kabartmayın" dedi.


Bayramda yaşanacak trafik yoğunluğundan dolayı meydana gelebilecek trafik kazalarının en asgariye indirilmesi konusunda da alınabilecek önlemlerle ilgili semt sakinlerini bilgilendiren Sağlam, trafik kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini ifade etti. Sağlam, şunları söyledi:


“Memleket hakikatten şantiyeye dönmüş. Yol çalışmaları var. Bunun dezavantajları var. Trafik işaret, levha ve görevlilerine uyalım. Trafik kurallarına ibadet eder gibi uymalıyız. Seyir halindeyken sabırlı ve dikkatli davranalım. Bayram tatilinde trafik canavarına kurban olmayalım. Bayramda mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanalım. Alkollü ve uykusuz olarak direksiyona oturmayalım. Yorgun yorgun araç kullanmamalıyız.”


Daha sonra toplantıya katılan Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz ve emniyet amirleri vatandaşların sorularını cevaplarken, vatandaşlar ise daha çok geceleri parklarda dolaşan küçük yaştaki çocuklarla ilgili sorunları ve şehir içi minibüslerin hızlı yolculuk yaptıklarıyla ilgili sorunları dile getirdi. Toplantı sonrasında halkın bilinçlenmesi için hazırlanan broşürler dağıtırken, mahalle sakinleri de Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a teşekkür ederek çiçek verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?