1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bayram sabahı kurbanlık satışı

BAYRAM SABAHI 'KURBANLIK SATIŞLARI'

Adıyaman'da Kurban Bayram'ıyla birlikte sabahın erken saatlerinde kurbanlık almaya gelen yüzlerce vatandaş kurbanlıkların pahalılığından şikayet ederken, kurbanlık satıcıları satışların geçen yıllara oranla azaldığını söyledi.

Bir hafta önce başlayan kurbanlık satışlarında büyük ölçüde durgunluğun yaşandığı belirtildi. Vatandaşlar kurbanlıkların fiyatlarını yüksek bulduklarını ve yüksek fiyat nedeniyle kurbanlık alamadıklarını ifade ettiler. Kurbanlık satış alanlarında vatandaşların büyük baş kurbanlıklara yöneldiği, küçükbaş kurbanlıkların ise elde kaldığı görüldü. Vatandaşlar küçükbaş hayvanların 300 -500 TL arasında satıldığını söylerken, yakınların ile birleşerek büyük baş hayvan kestiklerini bu şekilde kurbanlıkların daha ucuza geldiğini dile getirdi.

Kurbanlık fiyatlarını yüksek buldukları için 7 kişi birleşip büyükbaş aldıklarını söyleyen Mehmet Aslan, kurbanlık fiyatlarının artmasını kurbanlıkların Türkiye'de azalmasına bağladı. Kurban Bayramı olduğu için kurbanlık alırken fiyatın üçüne-beşine bakmadıklarını dile getiren Aslan, kurbanlıkların ise 50 ile 150 TL arasında kesildiğini bildirdi.

Küçükbaş kurbanlıkların elinde kaldığını belirten Kurbanlık Satıcısı Şükrü Erikçioğlu da, "Gerek ekonomik kriz gerekse işsizlik nedeniyle artık vatandaşın cebinde para çıkmıyor. Fiyatları duyunca zaten almaktan vazgeçiyorlar. Geçen yıl satışlar güzeldi. Ancak bu yıl umduğumuzu bulamadık. Ayrıca bu yıl hayvanların büyük bir bölümü de il dışına çıkartıldı. Bu nedenden dolayı da bizler de hayvan fiyatlarında artış yapmak zorunda kaldık. Çünkü eskisi gibi hayvan bulunamıyor. Kurbanlıkları satamıyorum, hepsi elimde kaldı. Bu bayram on milyar zarar ettim. Borcu düşünmüyorum da Besni'ye geri bu kurbanlıklarla nasıl gideceğimi düşünüyorum. Vatandaşlar kurbanlıkları pahalı buluyor ama pahalı değil" diye konuştu.

Kurban kesim yeri bulmakta güçlük çeken vatandaşlar, kurbanlarını otoparklarda keserken, satış ve kesim alanlarında vatandaşların zaman zaman kurbanlıkları zaptetmek de zorlandıkları gözlendi.

BAYRAM SABAHI 'KURBANLIK SATIŞLARI'
BAYRAM SABAHI 'KURBANLIK SATIŞLARI'
BAYRAM SABAHI 'KURBANLIK SATIŞLARI'
BAYRAM SABAHI 'KURBANLIK SATIŞLARI'
BAYRAM SABAHI 'KURBANLIK SATIŞLARI'
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 14:58:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 16:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?