7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

BDP'de Varol güven tazeledi

BDP İL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek liste yer alırken, mevcut başkan Mehmet Varol yeniden başkan seçildi.

Cırlaz düğün salonunda yapılan kongreye BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Mehmet Doymaz, Hüseyin Cengiz, Pınarbaşı Belde Belediye Başkanı Çalğan, Sivil Toplum Örgütlerinim temsilcileri ve partililer katıldı. 183 delegenin bulunduğu kongrede tek liste yer alırken, mevcut başkan Mehmet Varol yeninden başkan seçildi. Divan başkanlığını parti MYK üyesi Mehmet Doymaz'ın yaptığı kongrede divan üyeliğini Mehmet Çalğan, Gülseren Öner ve Cihan Kaya yaptı. Kongrede terör örgütü

lehine türküler seslendiren partili gençler, yine terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Kongrede AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni Kürtçe dilde eleştiren BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki gösterdi. Konuşması süresince Kürtçe konuşan Özçelik'in konuşması sık sık salondaki partililerin arttığı sloganlarla ve alkışlarla kesildi.

DTP'nin kapatılmasını ilişkin konuşan ve DTP'nin kapatılmasını beklemediklerini dile getiren BDP İl Başkanı Mehmet Varol, "5 partimiz kapatıldı. Bu 6. partimiz. Barış ve demokrasi partisi 2008 yılında kuruldu. Adıyaman'da 3 aydır çalışması var. Biz DTP'nin kapatılmasını umut etmiyoruz. Fakat 3 ay içerisinde ilçelerimizde örgütlendik. Güçlü bir yönetim oluşturmak için kongremizi gerçekleştirdik. Bu ülkeye kardeşliğin, huzurun gelmesini amaçlıyoruz" dedi.

BDP İL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
BDP İL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 16:07:04
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 22:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?