2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Bebekler için yoğum bakım

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi faaliyete geçti.


Yeni doğan ve yoğun bakım ünitelerinde tedavi edilmesi gereken çocukların büyük çoğunluğunun sevk edildiği Adıyaman'da sevklerin önü kesiliyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından iki aylık bir çalışmanın sonunda 13 kuvöz ve 1 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi hizmete girdi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ve 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde bulunan yeni doğan yoğun bakım üniteleri sayesinde il dışına sevklerin önüne geçilmiş olacak.


Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zülfikar Işık, fonksiyonel olarak en ileri teknolojinin kullanıldığı yeni doğan yoğun bakım ünitesinin hizmet vermeye başladığını ve önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını kaydetti. Işık, şunları söyledi:


"2 aylık bir çalışmanın sonucunda ünitemizi hizmete açtık. Teknik donanın haricinde inşaat bölümü çalışmalarını kendi imkanlarımızla yaptırdık. Fonksiyonel olarak en ileri teknolojiyi uyguluyoruz. Bütün yeni doğan ünitesinde merkezi oksijen ve gaz sistemleri ile merkezi havalandırma sistemi yapıldı. Adıyaman'ın ihtiyacına cevap verecek kapasitede ve şuan için 13 kuvöz ile 1 açık yatak bulunuyor. Bu kuvözlerin 4 tanesi yeni doğan takibinde kullanılacak. Diğerleri ise riskli çocuklar için oluşturulan yoğun bakım ünitesinde kontrol altında tutulacak. Yeni doğan yoğun bakım ünitesi ikinci seviye bir ünitedir. Çok riskli olan ve üçüncü seviye olan bebekler fakültelere sevk edilecek. Ünite bitişiğinde annelerin çocuklarını görmeleri ve beslemeleri için camlı bir yer yaptık. Anneler üniteye girmeden bu bölümde bebeklerini besleyecek ve üniteyi sürekli izleyebilecekler. Ünitedeki duvar boyasından yerdeki malzemeye kadar hepsi bakteri yo statik yapıya sahiptir. Ünitemizde ayrıca iki adet yüksek kaliteli fototerapi cihazı bulunuyor."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:36:08
Güncelleme :17 Ocak 2008 Perşembe 17:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?