1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Belediye binasında parti teşkilatı

Adıyaman'da Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Yaylakonak Belediye Başkanı olan Hasan Karakaya, belediye binasının bir bölümünü CHP Belde Teşkilatına kiraya verdi.
Merkeze bağlı Yaylakonak beldesi belediye binasının bir bölümü CHP Belde Teşkilat Başkanlığı olarak kullanılıyor. Kamu binası olan belediye hizmet binasında, 'CHP Yaylakonak Belde Teşkilat Başkanlığı' yazılı tabelayı gören diğer siyasi parti temsilcileri, belediye binasında siyasi parti tabelasının olmasını etik olarak doğru bulmadıklarını söylüyorlar.

CHP Belde Teşkilat Başkanlığı olarak kullanılan bölümün ihaleye çıkarıldığını belirten CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karakaya, beldede başka yer olmadığı için kiraya verdiklerini ifade etti. Karakaya, yer olmadığı için kiraya vermek zorunda kaldıklarını, fakat görünüm olarak güzel olmadığı konusuna kendisinin de katıldığını kaydederek, "Beldede öyle bir yerimiz yok. Türkiye'de böyle yapan birçok yer var. Bunu sadece biz yapmıyoruz. Biz orayı kiraya verdik ve gençlerimiz için maçları izlemesi için Lig Tv
kurduk. Gençler burada maçları izliyor. Bunun ne gibi sakıncası olabilir ki? Yalnız imkanlarımız olmuş olsaydı onu yapmazdık. Siyasi partilerin belde teşkilatının kurulacağı başka yer yok. Biz bunu ihale öncesi askıya çıkardık. Görüntü olarak güzel görünmediğini kabulleniyorum" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, kamu binalarının ihale ile kiraya verilebileceğini, Yaylakonak Belediyesi'ndeki durumdan ise haberdar olmadığını ifade ederek, "Kamu binaları ancak ihaleyle kiraya verilebilir. Burası da ihaleyle kiraya verilmiş olabilir. Buradaki durumdan haberdar değilim, bilgim yok. Ben bu konuyu inceleteyim mevzuata aykırı durum var ise, gerekli yasal işlemi başlatırım. Eğer kamuya ait binada boş kullanılmayan yerler varsa kamu kuruluşu belediye kiraya verebilir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 12:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 95.70.228.xxx Tarih : 14.02.2013 15:22:03

benim amcamn halkı için yaptığı hizmetler bazılarına fena halde batıyor..