1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Belediye engellilere öndem veriyor

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, belediye olarak engellilere büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan yaptığı açıklamada, Adıyaman Belediyesi olarak engelli vatandaşların topluma başarılı bir şekilde entegre olmasına yönelik birçok çalışma yaptıklarını vurguladı.

Büyükaslan, "Engellilere yönelik olarak geliştirilen politikalarda, engellileri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlaması, etkin bir tıbbi bakım şartının devlet tarafından güvence altına alınması, engellilerin kendi kendine yeterlik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programlarının kurgulanması, özellikle araç gereçlerinin de bu kapsamda ele alınacağı yardım servislerinin geliştirilmesi öncelikli konulardır. Bu anlamda geliştirilen; sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki politikalar engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır" dedi.

Büyükaslan, "Belediye olarak engelliler koordinasyon merkezini kurduk, bayanlar ve engelliler çarşısını kurarak engelli vatandaşlarımıza iş sahası açtık, belediye otobüslerinde engelli vatandaşlarımızın istihdamını sağladık, engelliler otoparkı açtık, engelli kardeşlerimize araç yardımında bulunduk, engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarının daha sağlıklı yapabilmeleri için kaldırım ve yollarda düzenlemeler yaptık, engelli vatandaşlarımıza yönelik AB destekli takı tasarım kursları düzenledik. Bu güne kadar engellilerin yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 22:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?