1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Belediye ile sendika anlaştı

Adıyaman Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokolle işçilerin mağduriyetleri giderildi.

2003 ve 2004 yıllarında belediye ile sendika arasında anlaşma sağlanamaması ve maaş artışı konusunun Yüksek Hakeme gönderilmesinin üstünden 6 yıl geçmesi ve işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için sendika ile belediye arasında ek protokol imzalandı. Belediye Düğün Salonunda Başkan Necip Büyükaslan ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mahmut Doğan arasında imzalanan ek protokolle 264 işçinin mağduriyetleri ortadan kaldırıldı. Yüksek mahkeme tarafından belirlenen yevmiyenin asgari ücret yevmiyesinin altında olması nedeniyle mağduriyet yaşayan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için belediye ile sendika anlaştı.

İmza töreninde konuşan Başkan Necip Büyükaslan, 2004 yerel seçimleri öncesinde verdiği vaatlerin hepsini yerine getirdiğini belirterek, "Bizden önceki dönemlerde toplu iş sözleşmelerinde çok sıkıntılar yaşanırdı. İlk defa bizim dönemimizde işçi kardeşlerimiz hak ettikleri bedeli aldı. belediyenin tüm işçileri benim kardeşimdir. 2005 yılında toplu sözleşme yaptık ve maaşlar nereden nereye geldi. Tüm personellerin tasarruf teşvik parasını ve KEY parasını ödedik.Bu gün ek protokolle de mağduriyetinizi gideriyoruz, helali hoş olsun.İşçilerin hayat standartlarını yükseltiyoruz. Personel için sosyal amaçlı ucuz konut yapacağız" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mahmut Doğan ise, Başkan Büyükaslan'ın işçiyi hiç üzmediğini dile getirerek, "Bir dönemden dolayı yaşanan mağduriyetlerimizin giderilmesi için başkana konuyu iletmiştik ve başkanda çözeceğini söylemişti. Sendika olarak baktığımızda Başkan Büyükaslan işçileri incitmedi. Bu gün ki ek protokolden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 19:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?