1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Belediye otobüslerinin sayısı artıyor

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, belediye halk otobüslerinin sayısının arttırılacağını söyledi.

2004 seçimlerinden sonra 6 adet belediye halk otobüsünü hizmete soktuklarını fakat bunların yetersiz olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, minibüs kooperatifleriyle görüşmelerin sürdüğünü ve uzlaşıyla bu konuyu çözmek istediklerini vurguladı. Kooperatiflerle görüşmelerin olumlu ilerlediğini fakat sorun çıkması halinde bu işten dönülmeyeceğini ve çoğunluğun çıkarlarını göz önünde bulunduracaklarının altını çizen Başkan Büyükaslan, "2004 seçimlerinin ardından hizmete sunduğumuz 6 adet belediye halk otobüsü artık yeterli olmuyor.

Biz bu otobüsleri hizmete sunduğumuzda 3 bin üniversite öğrencisi vardı; şimdi bu sayı 10 bine ulaştı. Bunun yanında Altınşehir bölgesinde hızlı bir yapılaşma var ve şehir içi taşıma araçları yeterli olmuyor. Belediyenin otobüs sayısını arttırması için vatandaşlardan yoğun talep ve istek var. Bizde vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda bu yönde bir çalışma başlattık" dedi.

Vatandaşı memnun ederken, güzergahta yolcu taşımacılı yapan kooperatifleri mağdur etmek istemediklerini vurgulayan Başkan Büyükaslan, "Kooperatiflerle görüşmelerimiz sürüyor. Biz öncelikli olarak bu işi uzlaşıyla çözmek istiyoruz. Eğer uzlaşamazsak bu işten dönüş yok. Biz vatandaşlarımızın isteklerini yerine getireceğiz. Belediyemizin daha önce almış olduğu meclis kararı var. Bu meclis kararında 25 adet belediye halk otobüsünün hizmete girmesi yer alıyordu. Biz bunun 6 tanesini hizmete soktuk. 19 adet belediye halk otobüsünü halkımızın hizmetine sunabiliriz. Yolumuzdan dönmeden ve tepkilere göğüs gererek otobüsleri vatandaşımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Adıyaman Üniversitesi'nde belediye otobüslerinin arttırılması yönünde talebinin olduğunu dile getiren Büyükaslan, "Belediye otobüslerinin istikametleri uzayıp kısalabilir. Bu yönde kesin bir karar yok. Bizim dönemimizden önce belediye otobüsleri hizmete sunulamadı. Belediye otobüsü getirmek her baba yiğidin karı değildi. Bu hizmetimizle bir ilki gerçekleştirdik" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?