6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Belediye sondaj kuyusuna sabotaj

Adıyaman Belediyesi tarafından 3 ay önce Karadağ mevkii yakınlarında yapımına başlanılan ve yaklaşık 40 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak olan 6 sondaj kuyusuna sabotaj düzenlendi.


Adıyaman Belediyesi, su sıkıntısı yaşanmaması için alınan tedbirler çerçevesinde 3 ay önce Karadağ mevkiinde 6 kuyunun sondaj çalışmalarına başladı. Saniyede 130 litre su çıkartılan kuyulara, çalışmaların bitimine 20 gün kala kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kilitleri kırılıp içleri çakıl taşlarıyla doldurularak zarar verildi.

 
Sabotaj düzenlenen kuyuları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yapılan hizmetleri karalamak için yapılan bu davranışa çok üzüldüğünü belirtti. Büyükaslan, 140 metrede zorla bulunan su kuyularına yapılan sabotajın kimseye yarar sağlamayacağını vurgulayarak, "Personelimiz 3 aydır gece gündüz gayret sarf ederek burada çalışıyorlar. Bulduğumuz suyun yapılan tahliller sonrasında 1. kalite olduğu anlaşıldı. Belki de buradaki suyu içecek olan bazı insanlar kilitli şekildeki kuyuların kapılarını kırarak içerisini çakıl taşlarıyla doldurmuşlar.

Türkiye'nin her yerinde su sıkıntısının yaşandığı şu günlerde çalışmaları devam eden kuyulara böyle bir zarar verilmesine çok üzüldüm. Biz emniyet mensuplarına gerekli bilgiyi verdik. Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Bu günden itibaren buraya güvenlik görevlileri koyarak, şehrimizin şu sıkıntısını giderecek olan kuyularımıza zarar verilmesini önleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 21:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?